Αξιοποίησε την ψήφο σου – Οι επικείμενες ευρωεκλογές αποτελούν μοναδική ευκαιρία για τους ψηφοφόρους έτσι ώστε να καθορίσουν τη μελλοντική μορφή και πορεία της Ευρώπης.

 

Ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 1 Μαρτίου η αντίστροφη μέτρηση των 100 ημερών πριν από τις ευρωεκλογές. Οι ευρωπαϊκές εκλογές είναι μία από τις μεγαλύτερες δημοκρατικές ψηφοφορίες στον κόσμο και θα διεξαχθούν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου. Στην Κύπρο θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024.

Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές του Ιουνίου έχουν 372 εκατομμύρια Ευρωπαίοι οι οποίοι καλούνται να επιλέξουν τα 720 μέλη που θα τους εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο(EK) για την επόμενη πενταετία 2024-2029

To Eυρωκοινοβούλιο είναι ο μόνος ευρωπαϊκός θεσμός άμεσα και δημοκρατικά εκλελεγμένος από τους πολίτες της ΕΕ και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο εκπροσωπώντας τους. Το ΕΚ έχει βασικό ρόλο στο θεσμικό σύστημα λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), και οι αποφάσεις του ΕΚ, οι νομοθεσίες δηλαδή που εγκρίνει, επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών. Από τον Ιούλιο 2019 το ΕΚ έχει υιοθετήσει 331 νομοθετικές πράξεις με τη συνήθη νομοθετική διαδικασία. Για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών, το ΕΚ 1) συζητά, τροποποιεί και εγκρίνει νομοθεσίες 2) εγκρίνει τον προϋπολογισμό της ΕΕ και 3) ασκεί δημοκρατικό έλεγχο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι επικείμενες ευρωεκλογές αποτελούν μοναδική ευκαιρία για τους ψηφοφόρους να καθορίσουν τη μελλοντική μορφή και πορεία της Ευρώπης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η θεσμική επικοινωνιακή εκστρατεία του ΕΚ για την κινητοποίηση των ψηφοφόρων ενόψει των ευρωεκλογών περιστρέφεται γύρω από το βασικό μήνυμα: Αξιοποίησε την ψήφο σου!

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροAlpha Bank Cyprus: Αναθεώρηση Δήλωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Επόμενο άρθροDionysus Mansion: Το εστιατόριο που θέλεις να επιστρέφεις ξανά