Στη Λεμεσό από 9-16 Ιουλίου

 

Σημαντικό μουσικό γεγονός για την Κύπρο, αποτελεί η εβδομάδα Cultural Crossroads Festival που θα γίνει στις 9-16 Ιουλίου στη Λεμεσό.

Πρόκειται για μια μοναδική εκδήλωση, ένα φεστιβάλ, για την κλασσική μουσική που οργανώνεται για μια βδομάδα από τη Διεθνή Ακαδημία Κλασσικής Μουσικής, με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού.

Σ΄ αυτή θα διδάξουν διεθνούς φήμης καθηγητές της κλασσικής μουσικής και θα συμμετέχουν νέοι καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο με πάθος για να μάθουν τα μυστικά της κλασσικής μουσικής. Συγκεκριμένα θα είναι μια εβδομάδα εντατικών μαθημάτων & μουσικής εκπαίδευσης για βιολί, βιόλα, τσέλο και πιάνο.

Το Cultural Crossroads Festival στοχεύει να φέρει κοντά νέους και ενθουσιώδεις ανθρώπους που ενδιαφέρεται για την κλασσική μουσική και να διδαχθούν από αξιόλογους επαγγελματίες, με διεθνής καριέρα.

Η εκδήλωση θα αρχίσει με ένα κονσέρτο από τους επαγγελματίες εκπαιδευτές στη Λεμεσό, ενώ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα γίνουν μικρότερα κονσέρτα με τη συμμετοχή των εκπαιδευομένων. Η τελική εκδήλωση με τη λήξη των μαθημάτων, θα γίνει με ένα κονσέρτο στη Λεμεσό.

Ο ιδρυτής και διευθυντής του Cultural Crossroads Festival, Wolfgang Schröder δήλωσε σχετικά ότι η όλη διοργάνωση προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για σπουδαστές που ενδιαφέρονται να μελετήσουν την κλασσική μουσική, να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες και να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου μουσικές γνώσεις στην Κύπρο.

Οι εκπαιδευτές είναι:

  • Wolfgang Schröder – ΒΙΟΛΙ
  • Paul Cortese – ΒΙΟΛΑ
  • Erich Oskar Huetter – ΤΣΕΛΟ
  • Christoph Declara – ΠΙΑΝΟ

Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνούν στο

τηλ: 96301300 ή στην ιστοσελίδα www.culturalcrossroads.eu

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΓάλλοι εμπειρογνώμονες από το Μουσείο του Λούβρου στο Ινστιτούτο Κύπρου
Επόμενο άρθροOMEGA: H Επιλογή της Zoë Kravitz