Aναβαθμίστηκαν οι αξιολογήσεις μακροπρόθεσμων καταθέσεων σε Ba2, από Ba3

Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Τράπεζας Κύπρου προχώρησε σήμερα ο οίκος Moody’s. Σύμφωνα με την σχετική πληροφόρηση, αναβαθμίστηκαν οι αξιολογήσεις μακροπρόθεσμων καταθέσεων σε Ba2, από Ba3.

Οι Βασικές Πιστωτικές Αξιολογήσεις (BCA) αναβαθμίστηκαν σε b1 από b2. Οι προοπτικές για τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις καταθέσεων παραμένουν θετικές, γεγονός που αντανακλάται στις προσδοκίες από Moody’s ότι η Τράπεζα θα ενισχύσει την κερδοφορία της και θα συνεχίσει να βελτιώνει την ποιότητα του ενεργητικού της.

Βασικός πυλώνας για τη σημερινή αναβάθμιση της αξιολόγησης είναι η ανθεκτικότητα της κυπριακής οικονομίας, η οποία υποστηρίζει τις συνθήκες λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος.

Ο οίκος Moody’s αναμένει ανάπτυξη 4,8% για την Κύπρο το 2022 και 2% το 2023, υψηλότερη από τον μέσο όρο της ζώνης του ευρώ στο 2,2% το 2022 και 0,9% το 2023.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή αναβάθμιση από Moody’s έρχεται μετά από:

• Την αναβάθμιση από τους S&P της μακροπρόθεσμης πιστοληπτική ικανότητας της Τράπεζας Κύπρου κατά μία βαθμίδα στις 6 Σεπτεμβρίου 2022.

• Την ισχυρή απόδοση της Τράπεζας Κύπρου το α’ εξάμηνο του 2022 με κέρδη μετά από φόρους προ μη επαναλαμβανόμενων στοιχείων ύψους €59 εκατ. (αύξηση 20% σε ετήσια βάση) και υποκείμενο ROTE 7,3%.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροFixCyprus: 370 αναφορές για προβλήματα στους δρόμους μέσα σε μια βδομάδα
Επόμενο άρθρο15% των ζευγαριών αντιμέτωποι με την υπογονιμότητα – Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης από την Cryos