Μήπως έχετε πάει σε κάποιο από αυτά;

 

Δεν μπορείτε να προγραμματίσετε διακοπές στα καλύτερα αεροδρόμια με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσατε, για παράδειγμα, με τις καλύτερες παραλίες ή τα καλύτερα εστιατόρια με αστέρια Michelin. Αλλά αν το κάνατε, μάλλον θα έπρεπε να κατευθυνθείτε στην Ιαπωνία.

Το έθνος μπορεί να υπερηφανεύεται για τέσσερα από τα 20 κορυφαία αεροδρόμια του κόσμου, από το διεθνές αεροδρόμιο του Τόκιο που κατέκτησε τη δεύτερη θέση (επίσης γνωστό ως αεροδρόμιο Haneda) έως το διεθνές αεροδρόμιο της Κεντρικής Ιαπωνίας στη 12η θέση. Τα διεθνή αεροδρόμια της Ιαπωνίας στη Ναρίτα και στο Κανσάι μπήκαν επίσης στο top 10!

Η κατάταξη προέρχεται από τη Skytrax, μια εταιρεία συμβούλων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που βοηθά αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες να βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών τους. Κάθε χρόνο από το 1999, η Skytrax κυκλοφόρησε τα World Airport Awards για να γιορτάσει ποια ιδρύματα την αποκλείουν πραγματικά από το πάρκο όσον αφορά την ικανοποίηση των πελατών. Τα ίδια τα βραβεία βασίζονται στα αποτελέσματα της διαδικτυακής έρευνας World Airport Survey, στην οποία ο καθένας μπορεί να υποβάλει μια υποψηφιότητα για το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο (εφόσον είναι πρόθυμος να αξιολογήσει επίσης περίπου 30 παράγοντες σχετικά με το εν λόγω αεροδρόμιο).

Πρωταθλητής του 2022, που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο, είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad στη Ντόχα του Κατάρ, το οποίο υπερασπίστηκε τον τίτλο του από τα βραβεία του περασμένου έτους. Σε ηπειρωτικό επίπεδο, η Ευρώπη και η Ασία είχαν το μονοπώλιο στη λίστα. Η Βόρεια Αμερική απέτυχε να κατατάξει ένα μόνο αεροδρόμιο στο top 20.

Το Skytrax κατονομάζει επίσης νικητές σε πιο συγκεκριμένες κατηγορίες. Το Αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης — το οποίο ήρθε στην τρίτη θέση συνολικά — έσφιξε τη μπλε κορδέλα για την καλύτερη εξυπηρέτηση προσωπικού αεροδρομίου και το καλύτερο δείπνο στο αεροδρόμιο. Και ενώ το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι μόνο το όγδοο καλύτερο αεροδρόμιο, είναι το καλύτερο για ψώνια (και επίσης το πιο φιλικό προς την οικογένεια).

Διαβάστε παρακάτω τα 20 κορυφαία αεροδρόμια!

Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad / Κατάρ

Διεθνές Αεροδρόμιο του Τόκιο (γνωστό και ως αεροδρόμιο Haneda) / Ιαπωνία

Αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης / Σιγκαπούρη

Διεθνές Αεροδρόμιο Narita / Ιαπωνία

Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon / Νότια Κορέα

Αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού / Γαλλία

Αεροδρόμιο Μονάχου / Γερμανία

Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης / Τουρκία

Αεροδρόμιο Ζυρίχης / Ελβετία

Διεθνές Αεροδρόμιο Kansai / Ιαπωνία

Αεροδρόμιο Ελσίνκι-Βάνταα / Φινλανδία

Διεθνές Αεροδρόμιο Κεντρικής Ιαπωνίας / Ιαπωνία

Αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου / Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι / Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Αεροδρόμιο Άμστερνταμ Schiphol / Ολλανδία

Αεροδρόμιο Μαδρίτης-Μπαράχας / Ισπανία

Αεροδρόμιο Κοπεγχάγης / Δανία

Διεθνές Αεροδρόμιο Guangzhou Baiyun / Κίνα

Διεθνές Αεροδρόμιο της Βιέννης / Αυστρία

Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ / Χονγκ Κονγκ

ΠΗΓΗ 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΚΙΕΒΟ – Βομβαρδισμός υποδομών καίριας σημασίας
Επόμενο άρθροΓιατί η βασίλισσα Ελισάβετ φορούσε πάντα τόσο έντονα χρώματα;