Στο πλαίσιο συντονισμένης προσπάθειας που καταβάλλεται για την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας φροντίδας για τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη, έτσι ώστε να αυξηθεί το ποσοστό ίασης, η Μονάδα Ουρολογικού Καρκίνου του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου διοργάνωσε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου τη 2η Επιστημονική Ημερίδα, υπό την αιγίδα της Ογκολογικής Εταιρείας Κύπρου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Δρ. Δημήτριος Βόμβας, ένας εκ των διοργανωτών της Ημερίδας. Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Δρ. Λάζαρος Σαββίδης, Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, επεσήμανε ότι η αξιοποίηση και εφαρμογή όλων των εργαλείων που παρέχει σήμερα η τεχνολογία και η επιστήμη, συμβάλει στην έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας και στην αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Πρόσθεσε επίσης πως «η δημιουργία και η λειτουργία των Πολυθεματικών Ομάδων στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου και η συμμετοχή ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων σε αυτές, εγγυάται την εξασφάλιση μίας πιο σωστής και εξατομικευμένης θεραπείας για τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας».

Ακολούθησε χαιρετισμός του Προέδρου της Ογκολογικής Εταιρείας Κύπρου (ΟΕΚ), Δρ. Νίκου Κατωδρύτη, δια του εκπροσώπου του ΔΣ της ΟΕΚ Δρ. Δημητρίου Βόμβα, ο οποίος ανέφερε ότι «Η ΟΕΚ διαχρονικά στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στην εκπαίδευση των ιατρών». Υπογράμμισε ότι «ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί ένα σημαντικό πεδίο δράσης των Ουρολόγων και Ογκολόγων και πολύ ορθά δίνεται από την ιατρική κοινότητα ιδιαίτερη σημασία στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της νόσου».

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, στην οποία υπήρξε πολύπλευρη συμμετοχή ιατρών και κλινικών, έγινε σφαιρική και αντικειμενική παρουσίαση των σύγχρονων εξελίξεων για τον καρκίνο του προστάτη αδένα. Το πρόγραμμα της Ημερίδας περιλάμβανε πέντε εξαιρετικές παρουσιάσεις από έγκριτους ομιλητές και ολοκλήρωσε τις εργασίες της με ένα διευρυμένο διεπιστημονικό ογκολογικό συμβούλιο με συζήτηση ενδιαφέροντων περιστατικών. Χαρακτηριστικό της Ημερίδας ήταν η εποικοδομητική συζήτηση με ερωτήσεις και σχόλια από όλους τους συμμετέχοντες, ανταλλάζοντας  επιστημονικές απόψεις μετά από κάθε παρουσίαση.

Η διοργάνωση της 2ης Επιστημονικής Ημερίδας για τον καρκίνο του προστάτη εμπίπτει μέσα στις προτεραιότητες του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου για διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση της επιστημονικής κοινότητας και πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Novagem Ltd.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΑυτό είναι το διευρυμένο καλοκαιρινό πρόγραμμα της TUS Airways για το 2023
Επόμενο άρθροΟι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ αφιερώνουν τη χαρά των Χριστουγέννων στα παιδιά και στο προσωπικό του ΟΚΥπΥ