Δίπλα στους μαθητές και τα σχολεία του μέλλοντος

Η Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας και θέλοντας να ενισχύσει και να ενδυναμώσει δράσεις και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάδειξη, επιμόρφωση και βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος προς όφελος των μαθητών αλλά και στο μέλλον τους, στηρίζει το ευρωπαϊκό έργο STEAMΕ.

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με την στήριξη της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία, παρουσίαση με τον τίτλο «Η Εξέλιξη της Εκπαίδευσης στο EDUCATION 4.0: Τα Σχολεία STEAME του Μέλλοντος», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού έργου “STEAME: Guidelines for Developing and Implementing STEAME Schools” (www.steame.eu). Η παρουσίαση έγινε από τον καθηγητή Γρηγόρη Μακρίδη, συντονιστή του έργου και Πρόεδρο της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας, η οποία είναι διαχρονικός συνεργάτης της Τράπεζας Κύπρου και μέλος του SupportCY.

Το έργο STEAME δημιούργησε τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη σχολείων STEAME (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics and Entrepreneurship). Τα σχολεία STEAME, ως σχολεία του μέλλοντος, στοχεύουν στον μετασχηματισμό της γνώσης σε ικανότητες και δεξιότητες μέσα από νέες δομές, υποδομές και δραστηριότητες που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ένας πρότυπος σχεδιασμός σχολικής δομής STEAME με προτεινόμενα δυναμικά προγράμματα δράσεων και δραστηριοτήτων, σχεδίου και μεθόδων μάθησης και δημιουργικότητας, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εκπαίδευση εκπαιδευτικών, καθώς και η προτεινόμενη διαδικασία για την εξέλιξη ενός Εκπαιδευτικού Συστήματος από το EDUCATION 2.0 στο EDUCATION 4.0.=

Επιπλέον παρουσιάσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις στις παρακάτω ημερομηνίες και χώρους:

  • Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021, ώρα 18:00-19:30, στο Αμφιθέατρο 1, Κτήριο «Τάσσος Παπαδόπουλος», στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) στη Λεμεσό, και
  • Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 18:00-19:30, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΤΤΙΚΟΝ», στο Δήμο Πάφου στην Πάφο.

Η παρουσίαση γίνεται στην Ελληνική γλώσσα και η είσοδος είναι δωρεάν.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΕ ο μεγαλύτερος παγκόσμιος πάροχος εμβολίων κατά της νόσου COVID-19
Επόμενο άρθροCyta: Ιστοσελίδα για την ιστορία των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο