5ο podcast της ενημερωτικής σειράς του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου με επίκεντρο τον καρκίνο

 

H Eurolife παρουσιάζει την πρωτοβουλία των Alpha Podcasts και του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, «Κοπιάστε να κουβεντιάσουμε», με οικοδεσπότη τον Δρ. Δημήτριο Βόμβα.

Στο 5ο επεισόδιο της σειράς, φιλοξενείται η Δρ. Σοφία Νέστωρος, Ιατρική Διευθύντρια του Ιδρύματος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, Αροδαφνούσα.
Μέσα από μια χαλαρή κουβέντα προσεγγίζουν το θέμα της ανακουφιστικής φροντίδας που προσφέρεται στους πάσχοντες συνανθρώπους μας με καρκίνο, ερμηνεύοντας έννοιες και αναλύοντας όλες τις παραμέτρους που σχετίζονται με την συγκεκριμένη ιατρική πρακτική.
Αναφερόμενος στη σημασία ενημέρωσης του κόσμου για το θέμα της ανακουφιστικής φροντίδας στους ασθενείς, ο Δρ. Βόμβας σημείωσε: «Με την ανακουφιστική φροντίδα, στοχεύουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ασθενών μας και των οικογενειών τους, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο τα σωματικά συμπτώματα αλλά και τις συναισθηματικές, ψυχολογικές και υπαρξιακές τους ανάγκες.

Όπως προκύπτει από την ιατρική βιβλιογραφία, η έγκαιρη χορήγηση ανακουφιστικής φροντίδας παράλληλα με την ενδεδειγμένη ογκολογική θεραπεία αυξάνει την ολική επιβίωση των ασθενών βελτιώνοντας ταυτόχρονα όλες τις παραμέτρους της Ποιότητας Ζωής.

Μέσα από αυτές τις συζητήσεις, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό και να αναδείξουμε τη σημασία της ολιστικής προσέγγισης στην ογκολογική φροντίδα».
Η σειρά ενημερωτικών podcasts, σε συνεργασία με τα Alpha Podcasts και με την υποστήριξη της Eurolife, συνεχίζει να προσφέρει συγκινητικές και σημαντικές συζητήσεις με ειδικούς και ασθενείς.

Στόχος είναι να φωτιστούν διάφορες πτυχές των ογκολογικών ασθενειών, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη μιας πιο ενημερωμένης και υποστηρικτικής κοινότητας. Ο Δρ. Βόμβας και οι καλεσμένοι του παρέχουν πολύτιμες γνώσεις και καταρρίπτουν μύθους γύρω από τον καρκίνο.
Το νέο επεισόδιο είναι διαθέσιμο στις πλατφόρμες των Alpha Podcasts, στο YouTube, Spotify, SoundCloud και Apple Podcasts, καλώντας το κοινό να «κουβεντιάσει» μαζί τους για θέματα υγείας που αφορούν και επηρεάζουν τη ζωή όλων μας.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter