Αρχική Slider Viral το ανορθόγραφο σημείωμα Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος (ΦΩΤΟ

Viral το ανορθόγραφο σημείωμα Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος (ΦΩΤΟ

 


Viral έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα ανορθόγραφο κείμενο που φέρεται να έγραψε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο βιβλίο επισκεπτών κατά την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Σύμφωνα με φωτογραφία που δημοσίευσε το romfea.gr —αν και αργότερα, για άγνωστους λόγους, την απέσυρε— στο κείμενο παρατηρούνται σοβαρά ορθογραφικά λάθη σε τρεις λέξεις, καθώς και γενική απουσία τόνων.

Πιο συγκεκριμένα, έχει γίνει λάθος στη λέξη «προσκυνητής» καθώς και στα ρήματα «οφείλω» και «συμβάλλω».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του τόνισε τη βούληση της κυβέρνησης «να στηρίξει με σεβασμό την πνευματική αποστολή του Αγίου Όρους, αναγνωρίζοντας τη σημασία του ως σύμβολο εθνικής ταυτότητας και ορθόδοξης παράδοσης» και ανακοίνωσε την εκταμίευση 100 εκ ευρώ από προγράμματα ΕΣΠΑ έως το 2030 για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής, συντήρησης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς στο Άγιον Όρος. πηγή: SigmaLive

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

inCYnews