Αρχική Slider Φιλοϊρανικά ΜΜΕ: Το χτύπημα Κύπρο ήταν «false flag» επιχείρηση του Ισραήλ

Φιλοϊρανικά ΜΜΕ: Το χτύπημα Κύπρο ήταν «false flag» επιχείρηση του Ισραήλ

 


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Al Mayadeen το οποίο είναι φιλοϊρανικό και υπερασπίζεται θέσεις της Χεζμπολάχ, μια πηγή ασφαλείας της περιοχής προειδοποιεί για πιθανές επιχειρήσεις «false flag» από το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή και σε ευρωπαϊκές χώρες, Το Al Mayadeen είναι ένας λεβανέζικος δορυφορικός τηλεοπτικός σταθμός ειδήσεων με έδρα τη Βηρυτό, που ξεκίνησε τις εκπομπές του στις 11 Ιουνίου 2012. Παρουσιάζεται επίσημα ως «ανεξάρτητο αραβικό μέσο ενημέρωσης» ωστόσο είναι φιλικό προς Ιράν, Χεζμπολάχ και Τουρκία.

Σύμφωνα με την πηγή, υπάρχουν πληροφορίες από υπηρεσίες πληροφοριών που υποδεικνύουν ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθούν επιθέσεις οι οποίες θα αποδοθούν ψευδώς στο Iran ή στον λεγόμενο «Άξονα της Αντίστασης». Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι πρόσφατα περιστατικά σε χώρες όπως η Κύπρος, το Αζερμπαϊτζάν και το Ριάντ αποδίδονται από την πηγή σε επιχειρήσεις του Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζονται δημόσια αποδεικτικά στοιχεία.

Τι σημαίνει «false flag»

Ο όρος «false flag» χρησιμοποιείται για να περιγράψει μυστικές επιχειρήσεις κατά τις οποίες μια χώρα ή οργάνωση πραγματοποιεί επίθεση αποκρύπτοντας την πραγματική της ταυτότητα και αποδίδοντας την ευθύνη σε άλλο κράτος ή ομάδα.

Τέτοιες πρακτικές έχουν αναφερθεί κατά καιρούς σε γεωπολιτικές συγκρούσεις, με στόχο την παραπλάνηση της κοινής γνώμης, την κλιμάκωση εντάσεων ή τη δημιουργία πολιτικής και στρατιωτικής νομιμοποίησης για αντίποινα.

Προειδοποίηση του Ιράν για πιθανό σχέδιο στην Al-Aqsa

Την ίδια ώρα, αξιωματούχος του υπουργείου Πληροφοριών του Ιράν προειδοποίησε για πιθανό σχέδιο ισραηλινής επίθεσης στο τέμενος Al‑Aqsa Mosque στην Jerusalem.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Tasnim News Agency, το σχέδιο θα μπορούσε να περιλαμβάνει επίθεση με drones ή πυραύλους στον χώρο του τεμένους, η οποία θα αποδοθεί στο Ιράν ή σε οργανώσεις της «αντίστασης».

Ο ίδιος αξιωματούχος εκτίμησε ότι μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πριν από την επέτειο της Al‑Quds Day, με στόχο την πρόκληση οργής στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο και την αποδυνάμωση της επιρροής της Τεχεράνης.

Αναφορές για μέτρα ασφαλείας στην Al-Aqsa

Παράλληλα, η διοίκηση της Ιερουσαλήμ ανέφερε ότι η ισραηλινή αστυνομία σχεδιάζει να περιορίσει την πρόσβαση στο τέμενος Al-Aqsa, κλείνοντας τον χώρο για τους πιστούς την Παρασκευή και αποτρέποντας την πραγματοποίηση της προσευχής.

Οι περιορισμοί στην πρόσβαση στο τέμενος έχουν αυξηθεί από την έναρξη της σύγκρουσης με το Ιράν, με τις ισραηλινές δυνάμεις να ελέγχουν αυστηρά την είσοδο των πιστών στον χώρο.

Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη αντίδραση από την ισραηλινή πλευρά. πηγή: sigmalive

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

inCYnews