Την πρόθεση του να μην επαναδιεκδικήσει το πόστο του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος εξέφρασε ο Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι έχει ανακοινώσει την απόφαση του κατά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου την Τετάρτη και αυτή έγινε αποδεκτή. Σημείωσε μάλιστα πως πήρε την απόφαση εδώ και μερικούς μήνες.

Όπως τόνισε ο κ. Κυπριανού, στο ΑΚΕΛ λειτουργούν σε συλλογικό επίπεδο και όχι ατομικό. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο κάθε ένας από εμάς έχει τη δική του ευθύνη. Εγώ ως ο πρώτος μεταξύ ίσων, έχω τις δικές μου ευθύνες».

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν παραιτήθηκε αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι θα ήταν εγκληματικό να πράξει κάτι τέτοιο και να οδηγήσει το κόμμα σε εσωστρέφεια, ειδικά από τη στιγμή που επίκειται το συνέδριο του ΑΚΕΛ το οποίο θα κληθεί να εκλέξει τη νέα του ηγεσία.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των εκλογών, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι επικρατεί λύπη και απογοήτευση, ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να οδηγήσει σε εσωστρέφεια.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του νέου Γενικού Γραμματέα, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι κατά την άποψή του πρέπει να είναι άτομο με πίστη στις αρχές και την πολιτική του κόμματος, να έχει εντιμότητα, ειλικρίνεια και να μπορεί να συνθέτει από διάφορες απόψεις που ακούγονται.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΌλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κρυπτονόμισμα Bitcoin
Επόμενο άρθροΚομισιόν: Σταδιακή ανάκαμψη για την κυπριακή οικονομία το 2021-2022