Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου, έθεσε ενώπιον της Κομισιόν, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τις δυσμενείς επιπτώσεις των πυρκαγιών στην Κύπρο, ζητώντας την άμεση δημιουργία μιας ευρωπαϊκής βάσης αεροπυρόσβεσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργίου υπογράμμισε πως οι πρόσφατες πυρκαγιές είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα να καεί μεγάλη έκταση δασικής γης, να κινδυνεύσουν κατοικίες και να χάσουν τη ζωή τους 4 συνάνθρωποί μας, καταδεικνύοντας τη σοβαρή υποστελέχωση του Τμήματος Δασών καθώς και την έλλειψη κατάλληλου εξοπλισμού. Τόνισε, δε, πως επιβεβαιώθηκε, εκ νέου, η αδήριτη ανάγκη δημιουργίας, στην Κύπρο, μιας Ευρωπαϊκής Βάσης Αεροπυρόσβεσης, στο πλαίσιο του rescEU, προς όφελος τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και των χωρών της περιοχής.

Δυστυχώς, στον χάρτη που ετοίμασε η ΕΕ, παρουσιάζοντας το αρχικό της πλάνο με τις  χώρες στις οποίες θα εγκατασταθούν βάσεις αεροπυρόσβεσης, η Κύπρος όχι μόνο δεν συμπεριλαμβάνεται, αλλά παρουσιάζεται και εκτός των περιοχών κάλυψης της βάσης, η οποία θα εγκατασταθεί στην ανατολική Μεσόγειο. Ο κος Γεωργίου, λοιπόν, κάλεσε την Κομισιόν να απαντήσει γιατί  η Κύπρος είναι το μόνο κράτος μέλος από τα επτά της μεσογειακής ζώνης, που δεν έχει επιλεγεί για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Βάσης Αεροπυρόσβεσης, παρόλο που συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα των χωρών που είναι επιρρεπείς στις πυρκαγιές.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα 13 Ιουλίου: η FIFA ανακοινώνει ότι το γκολ «του αιώνα» ανήκει στον Μαραντόνα
Επόμενο άρθροΑυτά είναι τα ξενοδοχεία με τις ειδικές τιμές για εμβολιασμένους