Ξανά πρώτη στο Ανθρώπινο Κεφάλαιο στην κατηγορία μικρών πόλεων

 

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά η Λευκωσία αναδείχθηκε πρώτη σε θέματα Ανθρώπινου Κεφαλαίου στην κατηγορία των μικρών Ευρωπαϊκών πόλεων σύμφωνα  με την έρευνα του fDi Intelligence των Financial Times αναφορικά με τις Ευρωπαϊκές Πόλεις και Περιφέρειες του Μέλλοντος 2022/23 για ανάδειξη των πιο υποσχόμενων επενδυτικών προορισμών  στην Ευρώπη.

Στην ανάδειξη αυτή συνέβαλε το γεγονός ότι η Λευκωσία φιλοξενεί πέντε Πανεπιστήμια και άλλες σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και μεγάλο αριθμό φοιτητών, νοσοκομεία και κλινικές, ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα, μεγάλη βιομηχανική υποδομή, εταιρείες πληροφορικής, κέντρα για νεοφυείς επιχειρήσεις και κεντρικά γραφεία πολυεθνικών και ημεδαπών επιχειρήσεων.

Για πάνω από μια δεκαετία το fDi Intelligence κατατάσσει τους πιο ελκυστικούς προορισμούς στην Ευρώπη για προσέλκυση επενδύσεων μέσα από την αξιοποίηση δεδομένων καθώς και μέσω ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης.

Για την ετοιμασία της έρευνας το fDi Intelligence Division  των Financial Times μάζεψε στοιχεία για 553 τοποθεσίες/πόλεις κάτω από πέντε κατηγορίες:  Οικονομική Προοπτική, Ανθρώπινο Κεφάλαιο, Ακρίβεια, Συνδετικότητα  /Υποδομές, και Φιλικό Επιχειρηματικό Περιβάλλον.

Πέραν των πιο πάνω κύριων χαρακτηριστικών υπήρξε κατηγοριοποίηση των πόλεων ανάλογα με το πληθυσμιακό μέγεθος. Ως μικρές πόλεις, στην κατηγορία στην οποία βραβεύτηκε η Λευκωσία, χαρακτηρίζονται αυτές με πληθυσμό μεταξύ 100.000-350.000.

Η σχετική έκθεση είναι διαθέσιμη εδώ

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΗ επίθεση στην Ουκρανία σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Ευρώπη
Επόμενο άρθροΣ. Κυριακίδου: Έμφαση στην έρευνα και καινοτομία για καταπολέμηση του καρκίνου