Αρχική Slider «Άλμα»: Αυτοί είναι οι οκτώ που πλαισιώνουν τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη 

«Άλμα»: Αυτοί είναι οι οκτώ που πλαισιώνουν τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη 

 


Την ίδρυση του νέου Κινήματος «Άλμα» ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, έχοντας δίπλα του οκτώ συνοδοιπόρους. 

Η ανακοίνωση της ίδρυσης του κινήματος «Άλμα», είναι σε εξέλιξη στο οίκημα του κινήματος, το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Προδρόμου 26 και Κολοκοτρώνη.

Τους οκτώ συμπληρώνουν, η Όλγα Πολυχρονίδου, ο Αβραάμ Θεμιστοκλέους, η Άντρη Κυθρεώτου, η Κατερίνα Παπαραδαμάνθους και ο Θεόδουλος Παπαβασιλείου, ο Χαρίδημος Τσούκας, ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και η Γιούλα Πιτσιάλη.

Μεταξύ άλλων ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε τα εξής ,

«Η Κύπρος χρειάζεται επανεκκίνηση εδώ και τώρα. Το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα, όπως έχει εξελιχτικά στρεβλωθεί, συνιστά τροχοπέδι για την πρόοδο της χώρας.

Επιδιώκουμε μια Κύπρο διαφορετική από αυτή που μας απογοητεύει.  Ένα αποτελεσματικό κράτος με στρατηγική στόχευση και αξιόπιστους θεσμούς.  Μια πολιτεία που θα θεμελιώνεται στον κοινωφελή ορθολογισμό και θα είναι σε θέση να προωθεί εμπράκτως την ανθρωποκεντρική ανάπτυξη της οικονομίας, διασφαλίζοντας ότι όλες και όλοι ζουν με αξιοπρέπεια, ευημερία, ισότητα και σεβασμό των δικαιωμάτων και των προσδοκιών τους.

Το κράτος και η κοινωνία που αρωματιζόμαστε δεν μπορούν να χτιστούν σε μια διαιρεμένη πατρίδα,  της οποίας το 37% του εδάφους παραμένει υπό την τουρκική κατοχή. Στις κρίσιμες μέρες που διανύει ολόκληρος ο πλανήτης, με την αμφισβήτηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και δί του απαραβίαστου των συνόρων των κρατών,  αναγνωρίζουμε τους κινδύνους όχι μόνο για οριστικοποίηση αλλά πλέον και για νομιμοποίηση της διχοτόμησης.  Η Κυπριακή Δημοκρατία, πέρα από την ενίσχυση της διπλωματικής της θέσης και τη συνεχή απαίτηση για τερματισμό της κατοχής, θα πρέπει να πορεύεται στη βάση μιας ομοσπονδιακής λύσης όπως την περιγράφουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ,  νοουμένου ότι η λύση αυτή θα είναι βιώσιμη, λειτουργική και απόλυτα σύμφωνη με το κοινοτικό κεκτημένο,  χωρίς καμία παρέκκλιση από αυτό, θα διασφαλίζει την ενότητα λαού και εδαφών και τη λειτουργικότητα της οικονομίας  και θα σέβεται απαρέγκλιτα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες.

Είναι μείζονος σημασίας η Κύπρος να καθίσταται ένα ασφαλές και λειτουργικό κράτος, χωρίς επεμβατικά δικαιώματα τρίτων οποιασδήποτε μορφής και για οποιαδήποτε αιτία.  Η ομοσπονδιακή Κύπρος πρέπει να αποτελεί συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, ένα κράτος με μία και μόνη κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια, όπου οι νόμιμοι κάτοικοι θα ζουν σε συνθήκες ασφάλειας, ευημερίας και ισοτιμίας.

Δεν ελέγχουμε πλήρως τις εξωτερικές παραμέτρους που επηρεάζουν το Κυπριακό, μπορούμε να ελέγξουμε όμως το πώς κυβερνούμε τη χώρα μας και σε τι στοχεύουμε. Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στον Κυπριακό, θα πρέπει τάχιστα να προωθηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται στην εσωτερική διακυβέρνηση.  Πιστεύουμε ότι με την κινητοποίηση των πολιτών αυτό είναι εφικτό να υλοποιηθεί με ορίζοντα το 2033.

Στόχος είναι η διασφάλιση των πιο κάτω θεμελιωδών πολιτικών και κοινωνικών αξιών. Αξιοπρέπεια είναι το άλφα από το άλμα. Δεν συμβιβαζόμαστε με μια Κύπρο στην οποία χιλιάδες πολίτες βρίσκονται κοντά ή κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ ταυτόχρονα οι μεσαίες εισοδηματικές τάξεις βλέπουν καθημερινά το βιοτικό τους επίπεδο να υποβαθμίζεται λόγω της ακρίβειας και της χαμηλής ποιότητας των δημόσιων αγαθών που τους παρέχονται.

Αυτές οι κοινωνικές ομάδες στην πραγματικότητα ελάχιστα ωφελούνται από τη μεγέθυνση της οικονομίας,  την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, ενώ στην πράξη αδυνατούν να συμμετάσχουν ισότιμα στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή. Για εμάς η οικονομική ανισότητα συνιστά πρόβλημα δικαιοσύνης. Πιστεύουμε σε ένα ενεργητικό αναπτυξιακό κράτος το οποίο προστατεύει τα δικαιώματα στην εργασία, την αξιοπρεπή αμοιβή και την κοινωνική ασφάλιση.

Διασφαλίζει τη δίκαιη κατανομή του εθνικού πλούτου και των φορολογικών βαρών. Διαθέτει μηχανισμούς κοινωνικής προστασίας μεριμνά για την ασφάλεια και λειτουργεί προληπτικά και στοχευμένα και όχι πυροσβεστικά ή αποσπασματικά. Στόχος η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της ισότητας ευκαιριών.

Λογοδοσία. Το ΛΑΜΔΑ για το ΆΛΜΑ.  Δεν ανεχόμαστε τα φαινόμενα διάχυτης διαφθοράς, διαπλοκής, αναξιοκρατίας και αλαζονείας που ταλανίζουν τη χώρα. Προσβάλλουν τον λαό και απογοητεύουν τους νέους την ίδια στιγμή που μια σορία προκλητικών σκανδάλων μένουν ατιμώρητα και οι υγιείς δυνάμεις του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα παραγκωνίζονται, αποδυναμώνονται ή εκφοβίζονται. Η ανεπάρκεια και η ιδιοτέλεια του πολιτικού προσωπικού, η άλωση του κρατικού μηχανισμού από την κομματοκρατία,  η εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων και η διασπάθιση του δημόσιου πλούτου οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κρίσεις. Αποσάθρωση θεσμών, κλονισμό της εμπιστοσύνης και αποξένωση της κοινωνίας και των πολιτών από την πολιτική.

Παράλληλα, ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και οι αβασάνιστες ιδέες για σύνθετα προβλήματα, όχι μόνο δεν βελτιώνουν το κράτος αλλά υπονομεύουν και την δημοκρατία». πηγή: SigmaLive

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

inCYnews