«Θέτουμε όρια, απολαμβάνουμε το παιχνίδι» το κεντρικό μήνυμα της Εβδομάδας που διοργανώνει η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων

 

Με τη διεξαγωγή του 4ου Συνεδρίου Ασφαλούς Παιχνιδιού άνοιξε σήμερα η αυλαία της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις. Η τέταρτη Εβδομάδα, που θα ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται κάτω από το σύνθημα «Θέτουμε όρια, απολαμβάνουμε το παιχνίδι», με στόχο να αναδείξει ότι η ασφαλής συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια προϋποθέτει ότι το άτομο που θα αποφασίσει να συμμετάσχει σε αυτά, θα το πράξει χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του ή τους γύρω του.

Μιλώντας στο 4ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού, η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ιωάννα Φιάκκου, εξήγησε ότι μέσα από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της Εβδομάδας, στόχος της ΕΑΣ είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει, να εμπλέξει και παράλληλα να κινητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο στην προσπάθεια προώθησης του Ασφαλούς Παιχνιδιού και για την αποτροπή της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια. Σύμφωνα με την κ. Φιάκκου, μετά την πανδημία και την κρίση που πυροδότησε, η έννοια της ασφάλειας στο στοίχημα και το τυχερό παιχνίδι προβάλλει πιο σημαντική από ποτέ. «Έχουμε καθήκον ως αρμόδια ρυθμιστική και εποπτική αρχή να εντείνουμε και να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας για προστασία των παικτών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου», τόνισε η Πρόεδρος της ΕΑΣ.

Η πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων στάθηκε στο γεγονός ότι η πανδημία επέφερε αλλαγές ακόμα και στο επιχειρηματικό μοντέλο των παρόχων, ενώ παρέθεσε αριθμούς για την ανάπτυξη που γνώρισε ο τομέας των τυχερών παιχνιδιών τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο. «Η Αρχή οφείλει να είναι θεματοφύλακας της ορθής λειτουργίας της αγοράς. Αποστολή της ήταν και παραμένει η αποτελεσματική ρύθμιση της αγοράς, η διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης, η δημιουργία μηχανισμών για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ελλοχεύει η παράνομη αγορά και ο καθορισμός των κατάλληλων προϋποθέσεων για την έγκαιρη υιοθέτηση των συνεχών εξελίξεων, με γνώμονα πάντα τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για το ευρύτερο κοινό», υπογράμμισε η κ. Φιάκκου. Επί τη ευκαιρία αναφέρθηκε στα μέτρα που εφαρμόζει και θα εφαρμόσει το επόμενο χρονικό διάστημα η Αρχή για αποτελεσματική ρύθμιση της αγοράς και για τη διασφάλιση της προστασίας των παικτών, όπως τον Αναθεωρημένο Κώδικα Διαφήμισης, την εφαρμογή Προτύπου Ασφαλούς Παιχνιδιού και την πλατφόρμα καθολικού αυτοαποκλεισμού.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε ο Yπουργός Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος στάθηκε στην καθοριστική συμβολή της ΕΑΣ στην ανάπτυξη του τομέα της στοιχηματικής δραστηριότητας, ενώ ενθάρρυνε την Αρχή να συνεχίσει να ενισχύει την τεχνογνωσία και τις μεθόδους της, ώστε να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πρωταρχικό της ρόλο ως επόπτης της στοιχηματικής δραστηριότητας και των ορισμένων τυχερών παιχνιδιών σε μετέπειτα στάδιο.

«Συγχαίρω θερμά την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων για το αξιόλογο έργο που επιτελεί και τη στοχοπροσήλωσή της στην υλοποίηση των στρατηγικών επιδιώξεων της κυβέρνησης. Ο τομέας της στοιχηματικής δραστηριότητας γνώρισε αξιοσημείωτη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Διαβεβαιώνουμε ότι, η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της Αρχής, για περαιτέρω εκσυγχρονισμό και αποτελεσματικότερη ρύθμιση του τομέα των τυχερών παιχνιδιών. Προτεραιότητά μας είναι η αποτελεσματική ρύθμιση της αγοράς και η λειτουργία της σε πλαίσια νομιμότητας, ώστε να δημιουργείται αξία για την κυπριακή οικονομία και η χάραξη αποτελεσματικής πολιτικής για την πρόληψη της προβληματικής ενασχόλησης με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια γενικότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Συνεδρίου έγινε ενημέρωση και συζήτηση με τη συμμετοχή καταξιωμένων ακαδημαϊκών, επαγγελματιών και εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων για το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια και την ασφαλή ενασχόληση με αυτά, την αξιολόγηση των κινδύνων και τη χρήση της τεχνολογίας για ενίσχυση της προστασίας των παικτών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για το Ασφαλές Παιχνίδι στην ιστοσελίδα www.sgw.cy, ενώ μπορούν να βρουν εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού.

 

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και διέπεται από τον περί Στοιχημάτων Νόμο του 2019. Η Αρχή είναι αρμόδια για την αδειοδότηση, ρύθμιση και εποπτεία της στοιχηματικής δραστηριότητας που διεξάγεται εντός της Δημοκρατίας. Επιπρόσθετα, η Αρχή έχει την αρμοδιότητα για συνεργασία και συζήτηση με αρμόδιους φορείς, κρατικές υπηρεσίες και διεθνείς οργανισμούς για θέματα που εμπίπτουν στον τομέα της στοιχηματικής δραστηριότητας. Επίσης, είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων πρόληψης και προστασίας των νεαρών ατόμων και των ευάλωτων ομάδων από τον εθισμό στο στοίχημα. Περισσότερες πληροφορίες δείτε στην ιστοσελίδα www.nba.gov.cy

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροNomoplatform και Cyprus Forum παρουσιάστηκαν σήμερα και επίσημα
Επόμενο άρθροΕΚΚ: Επιβεβλημένη η χρηματοοικονομική επιμόρφωση του κοινού