Ξεκίνησε και επίσημα η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το έτος 2022, διαδικασία η οποία σύμφωνα με το Τμήμα Φορολογίας της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ολοκληρωθεί την 2α Οκτωβρίου 2023. Την ίδια ώρα σε πλήρη κινητικότητα βρίσκεται και η ομάδα της εξειδικευμένης εφαρμογής TaxApp.cy, του καινοτόμου αυτού διαδικτυακού ‘φορολογικού εργαλείου’, που τα τελευταία χρόνια έχει καλύψει το κενό στην αγορά, επιτρέποντας στον χρήστη να συμπληρώσει και να υποβάλει τη φορολογική του δήλωση ακολουθώντας απλές οδηγίες, μετατρέποντας μια ομολογουμένως αγχωτική υποχρέωση σε μια εύκολη, ολιγόλεπτη και παράλληλα εκπαιδευτική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης για το έτος 2022, έχουν τα άτομα – Μισθωτοί, Συνταξιούχοι και Αυτοεργοδοτούμενοι –  των οποίων το μικτό (δηλαδή πριν τον φόρο) εισόδημα για το φορολογικό έτος 2022 υπερβαίνει τα €19,500. Σημειώνεται πως τα δεδομένα αναμένετε να διαφοροποιηθούν για τις δηλώσεις του 2024 καθώς το πιο πιθανό είναι να τεθεί σε εφαρμογή η σχετικά πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας, που θα καθιστά υποχρεωτική την υποβολή φορολογικής δήλωσης από όλους τους πολίτες (εξαιρουμένων συγκεκριμένων ομάδων), ανεξαρτήτως του ποσού εισοδήματός τους.

Το TaxApp.cy, απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως γνώσης φορολογικών θεμάτων και ‘τύπο εισοδημάτων’. Είναι μια έξυπνη εφαρμογή που καθοδηγεί τον χρήστη στην ετοιμασία και υποβολή της φορολογικής του δήλωσης, λειτουργώντας ως «μεσάζων» μεταξύ του χρήστη και της κυβερνητικής ιστοσελίδας TAXISnet. Μέσα από μια απλή διαδικασία και χρησιμοποιώντας τα δεδομένα από τις απαντήσεις του χρήστη, το έξυπνο λογισμικό του TaxApp, συμπληρώνει τη φορολογική δήλωση, και υπολογίζει τον πληρωτέο φόρο (εάν ισχύει). Το TaxApp.cy παρέχει παράλληλα ασφάλεια στον χρήστη, καθώς η δήλωση ελέγχεται από επαγγελματίες φορολογικούς συμβούλους προτού αυτή υποβληθεί στο TAXISnet (εκ μέρους του χρήστη), διασφαλίζοντας έτσι την ορθότητά της. Οι χρήστες του TaxApp.cy λαμβάνουν βοήθεια και καθοδήγηση σε κάθε βήμα της διαδικασίας, ενώ αρκετά από τα στοιχεία τους υποβάλλονται μόνο μια φορά, διευκολύνοντας έτσι την υποβολή της επόμενης φορολογικής χρονιάς.

Ο Μάριος Παπαγεωργίου, Συνιδρυτής και Διευθύνοντας Σύμβουλος του TaxApp.cy, τονίζει ότι «το TaxApp.cy απευθύνετε σε φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως γνώσης φορολογικών θεμάτων και εμπειρίας σε θέματα υπολογιστών. Στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της πλατφόρμας, είχαμε εντυπωσιακή ανταπόκριση από το κοινό, αφού ήδη εγγράφηκαν πέραν των τεσσάρων χιλιάδων ατόμων, πολλοί εκ των οποίων νεαρής ηλικίας, τόσο Κύπριοι, όσοι και ξένοι που διαμένουν στη χώρα μας». Αναφερόμενος στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων ο κ. Παπαγεωργίου πρόσθεσε πως «λόγω της φύσης της εφαρμογής, η ασφάλεια των δεδομένων του χρήστη είναι από τις πιο σημαντικές μας προτεραιότητες. Τόσο ο ιστότοπος, όσο και η εφαρμογή, χρησιμοποιούν κρυπτογραφημένες συνδέσεις (SSL) και τείχος προστασίας (firewall)».Κλείνοντας, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η πλατφόρμα TaxApp συμμορφώνεται με όλους τους κανονισμούς προστασίας δεδομένων «GDPR» καθώς επίσης και εποπτεύετε από τον ΣΕΛΚ (Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου).

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση από τον Σύνδεσμο Μωρά Θαύματα – Ένα ταξίδι στον κόσμο της προωρότητας
Επόμενο άρθροΙδΕΚ- Εργαστήρια δικτύωσης για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας