Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημερώνει ότι μέσα από την εφαρμογή του Διατάγματος της Κυβέρνησης για αύξηση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού από τα €940 στα €1.000, οι μισθοί για τον μήνα Ιανουάριο είναι αυξημένοι για περίπου 25.000 χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

Η σταδιακή βελτίωση της επάρκειας των απολαβών των πολιτών και ιδιαίτερα εκείνων που χρειάζεται να προστατευτούν από τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα που είναι ευθυγραμμισμένη με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υλοποιείται σύμφωνα με τις δυνατότητες της οικονομίας.

Για την εποπτεία της αποτελεσματικής εφαρμογής των προνοιών του Διατάγματος και την καταβολή των αυξημένων μισθών στους δικαιούχους το Υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιήσει στοχευμένες επιθεωρήσεις σε χώρους εργασίας, θα αναλύσει τα δεδομένα των ασφαλιστικών εισφορών και θα διερευνήσει ενδεχόμενες καταγγελίες.

Παράλληλα θα αξιοποιήσει, εφόσον χρειαστεί, τις πρόνοιες της Νομοθεσίας, οι οποίες προνοούν την έκδοση διοικητικού προστίμου ύψους €250 ανά εργοδοτούμενο, την άσκηση ποινικής δίωξης με καθορισμένη ανώτατη ποινή €5.000 και €50 ανά μέρα που συνεχίζεται η παράβαση καθώς και την υποχρέωση καταβολής των τυχόν συσσωρευμένων οφειλόμενων ποσών. Πηγή: sigma

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΤα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται αύξηση 75% στην τιμή του χαλκού
Επόμενο άρθροPAUL – Η νέα άφιξη στη Μαρίνα Λεμεσού