To τραγούδι «Get Lucky» πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, χαρίζοντάς στο θρυλικό γαλλικό δίδυμο της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής -Daft Punk- μεταξύ άλλων και δύο βραβεία Grammy (Album of the Year και Record of the Year).

 

Οι Daft Punk, το γαλλικό «δίδυμο» στην ηλεκτρονική και ποπ σκηνή, ανακοίνωσαν ότι διαλύονται, βάζοντας τέλος σε μια κοινή μουσική πορεία 28 ετών.

Την απόφαση να διαλυθούν ανακοίνωσαν οι Daft Punk. Το γαλλικό «duo» έγραψε ιστορία στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή, χαρίζοντας ορισμένα από τα διασημότερα dance και pop κομμάτια.

Λατρεύτηκαν από πολλές χώρες του πλανήτη και πραγματοποίησαν sold out συναυλίες που έμειναν ιστορικές για την απίστευτη ενέργεια και το vibe τους.

Οι χαρακτηριστικές μεταμφιέσεις τους αποτέλεσαν σήμα κατατεθέν τους και σημείο αναγνώρισης σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους από το 2001 και μετά: Γυαλιστερά κράνη και γάντια που θυμίζουν ρομπότ. Οι Daft Punk ανακοίνωσαν ότι διαλύονται με ένα 8λεπτό βίντεο, στο οποίο έδωσαν τον τίτλο «Epilogue» και το οποίο αποτελεί απόσπασμα από την ταινία τους Electroma (2006). Σημειώνεται ότι σε αυτήν την ταινία επιστημονικής φαντασίας, η οποία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών και αποτελεί πια ένα cult φιλμ, παρουσιάζεται η αναζήτηση δύο ρομπότ να γίνουν άνθρωποι.

Την είδηση της διάλυσης επιβεβαίωσε σε διεθνή ΜΜΕ ο υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις των Daft Punk, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τους ακριβείς λόγους και τις συνθήκες που οδήγησαν στην απόφαση αυτή, η οποία προκάλεσε θλίψη στα εκατομμύρια των θαυμαστών τους.

Οι Γκι-Μανουέλ ντε Ομέμ-Κριστό (Guy-Manuel de Homem-Christo) και Τομά Μπανγκαλτέ (Thomas Bangalter) άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ηλεκτρονική και ποπ σκηνή. Σχημάτισαν τους Daft Punk το 1993 στο Παρίσι και έβαλαν το λιθαράκι τους στο να γίνει ευρύτερα γνωστή η γαλλική house μουσική. Aπέκτησαν μεγάλη δημοτικότητα στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Το τραγούδι «One more Time» είναι από τα πρώτα που απογείωσαν τη φήμη τους. Τη δεκαετία του 2000 η μία εμπορική επιτυχία διαδεχόταν την άλλη.

Η μουσική των Daft Punk διανθίζεται από στοιχεία funk, techno, disco και rock, με το γαλλικό duo να δημιουργεί επιδραστικά κομμάτια, γεμάτα ρυθμό και ένταση.

To τραγούδι «Get Lucky», το single με Pharrell Williams και Nile Rodgers από το άλμπουμ «Random Access Memory» (2013), πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, χαρίζοντάς τους μεταξύ άλλων και δύο βραβεία Grammy (Album of the Year και Record of the Year). Συνολικά για το «Random Access Memories» οι Daft Punk βραβεύτηκαν με 5 Grammy. Το «Get Lucky» μπήκε στο Top 10 των charts σε 32 χώρες. Σημειώνεται ότι το live άλμπουμ Alive (2007) είχε βραβευτεί επίσης με Grammy (Best Electronic/Dance Album).

Ανάλογη επιτυχία σημείωσε και το single «Lose Yourself to Dance» που ακολούθησε, με τον Pharrell Williams επίσης στα φωνητικά.

Οι Daft Punk, το επιδραστικό duo της γαλλικής ηλεκτρονικής μουσικής που σχηματίστηκε το 1993 στο Παρίσι, ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους © EPA/MICHAEL NELSON

Κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής τους πορείας οι Daft Punk έγραψαν και τη μουσική για το «Tron: Legacy», την ταινία επιστημονικής φαντασίας που προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 2010, με πρωταγωνιστή τον Jeff Bridges.

Μπορεί το «Get Lucky» να τους χάρισε παγκόσμια επιτυχία, ωστόσο το τραγούδι «Starboy», σε συνεργασία με τον τραγουδιστή «The Weeknd» ήταν εκείνο που τους ανέβασε για πρώτη φορά στο Νο1 του Billboard Hot 100.

Το περιοδικό «Rolling Stone» τοποθετεί τους Daft Punk στο No 12 της λίστας «20 Greatest Duos of All Time». Πηγή: athensvoice.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠιστό στο ραντεβού του, το ροζ λιβάδι στην Κλήρου
Επόμενο άρθροΕταιρεία αναζητά άτομο για να κοιμάται και να πληρώνεται