Σε μία παρουσίαση που ξεκίνησε με το California Soul της Marlena Shaw, από μουσικούς σε πλαγιές, δάση και παραλίες της Καλιφόρνια, η Apple αποκάλυψε ψες τα καινούργια iPhone, iPad, Apple Watch, iPad Mini και την επέκταση των online υπηρεσιών της, σε ένα event γεμάτο αναβαθμίσεις για τις φορητές συσκευές της.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν όπως και κάθε άλλη χρονιά οι «ναυαρχίδες» iPhone Pro και iPhone Pro Max με ταχύτερο επεξεργαστή, αναβαθμισμένη οθόνη δυναμικής συχνότητας και ισχυρότερες κάμερες που για πρώτη φορά φέρνουν την μακροφωτογραφία στα κινητά τηλέφωνα της Apple.

Στην «καρδιά» των καινούργιων iPhone Pro χτυπά ο επεξεργαστής A15 Bionic.

Η Super Retina XDR οθόνη διαθέτει ProMotion δυνατότητες με δυναμική συχνότητα που προσαρμόζεται σε πραγματικό χρόνο στην χρήση, αγγίζοντας τα 120 Hz.

Η σύνθετη κάμερα αποτελείται από τρεις φακούς, έναν τηλεφακό εστιακής απόστασης 77mm με 3x οπτικό ζουμ,  έναν υπερ-ευρυγώνιο με 92% καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και έναν φακό wide με pixels 1,9μm.

Η μπαταρία του είναι βελτιωμένη και διαρκεί έως και 2,5 ώρες περισσότερο από τα iPhone 12, με το ακριβότερο μοντέλο να διαθέτει πλέον εσωτερική μνήμη ενός Terrabyte. Η τιμή των iPhone 13 Pro θα ξεκινά, στις ΗΠΑ, από το 999 δολάρια.

To iPhone 13 και iPhone 13 mini διαθέτουν αντίστοιχες δυνατότητες αλλά φέρουν μόλις δύο οπίσθιες κάμερες και μικρότερη μνήμη και μπαταρία. Η CPU είναι ταχύτερη κατά 50%. Στα iPhone 13 και 13 mini, οι δύο κάμερες ανάλυσης 12 Megapixel είναι ενισχυμένες από το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας που είχε λανσαριστεί πέρσι στο iPhone 12 Pro Max. Στο βίντεο, προστέθηκε και η λειτουργία Cinematic για λήψεις που θέλουν να συναγωνιστών τον επαγγελματικό εξοπλισμό. Η μνήμη των δύο αυτών μικρότερων και φτηνότερων μοντέλων θα κυμαίνεται από 128 έως 528 Gigabyte.

«Αποκαλυπτήρια» είχαμε και για το Apple Watch 7 με 20% μεγαλύτερη ωφέλιμη επιφάνεια στην οθόνη από τον προκάτοχό του και ανανεωμένο πλαίσιο. Φορτίζεται 33% πιο γρήγορα από τα series 6 ενώ και η μέγιστη φωτεινότητα έχει αυξηθεί κατά 70%.

Μετά από πολλά χρόνια και το iPad mini απέκτησε επιτέλους διάδοχο, με λεπτά πλαίσια κατά το μοτίβο του iPad Pro, με οθόνη Retina, 5G, στερεοφωνικό ήχο και καλύτερη κάμερα 12 Megapixels. Θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, Cellular και Wifi. Τόσο το iPad, όσο και το iPad mini, είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Οι παραγγελίες για τα νέα iPad, με οθόνη Retina, διαγωνίου10,2 ιντσών έχουν ήδη ανοίξει για τις ΗΠΑ και θα ανέβουν στα ράφια των καταστημάτων την ερχόμενη εβδομάδα. Η τιμή του iPad mini θα ξεκινά από 499 δολάρια στην αμερικανική αγορά.

Η παρουσίαση έκλεισε μουσικά όπως άρχισε, με τον Τιμ Κουκ να ζητά από το απομακρυσμένο κοινό της Apple να παραμείνει ασφαλές εν μέσω πανδημίας. Πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροNέο κατάστημα M&S της Symeonides Fashion House στο Metropolis Mall
Επόμενο άρθροΣτα $296 τρις το παγκόσμιο χρέος