Στην κορυφή των καλύτερων προορισμών παγκοσμίως για το 2024 βρίσκεται η Σίφνος σύμφωνα με τη Vogue.

Το κυκλαδίτικο νησί αποτελεί «μαγνήτη» για πλήθος επωνύμων, σύμφωνα με τη Vogue, που παροτρύνει τους εκατομμύρια αναγνώστες της να επισκεφθούν τη Σίφνο. Η Vogue αναφέρει πως το νησί του Τσελεμεντέ διατηρεί την αυθεντικότητα του, ξεχωρίζει για τη διαχρονική γαστρονομία του και είναι ιδανικό για «slow travel» και χαλαρωτικές ανεπιτήδευτες διακοπές.

Στην ετήσια λίστα της Vogue, μετά τη Σίφνο, ακολουθούν η Γρενάδα της Καραϊβικής, το Κίτο του Ισημερινού, η περιοχή Big Sur στην Καλιφόρνια, η Ταγγέρη, το νησί Jeju της Ν.Κορέας, το Μποντρούμ, η Μαδαγασκάρη, η Σερβία, το Παρίσι και η Ισπανική Γαλικία.

Σύμφωνα με τον νέο αντιδήμαρχο Τουρισμού του δήμου Σίφνου, Γιάννη Ραφελέτο, «η περασμένη σεζόν ολοκληρώθηκε με ρεκόρ επί των τουριστικών αφίξεων σε βάθος δεκαετίας. Αξιοποιώντας τη δυναμική του προορισμού ο στόχος μας για τα επόμενα χρόνια είναι να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τη Σίφνο μοναδική στις καρδιές των φίλων μας από όλο τον κόσμο».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «τα μονοπάτια, ο πολιτισμός, η φυσιολατρία, η κουλτούρα και ο γαστρονομικός πλούτος μας, αποτελούν κομμάτι της ταξιδιωτικής εμπειρίας που θέλουμε να διαφυλάξουμε. Προτεραιότητα επίσης θα είναι να ενθαρρύνουμε την πραγματοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων τουριστικού, πολιτιστικού και αθλητικού χαρακτήρα στο νησί». Πηγή: lifo.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΤο «ξενοδοχείο στο σπίτι»: Ποια η νέα τάση στον σχεδιασμό κατοικίας
Επόμενο άρθροΗ Emirates παρέχει 300 επιλογές vegan γευμάτων στις πτήσεις της – Αυξάνεται ολοένα η ζήτηση