Λίγο μετά την δημοσιοποίηση του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας με τίτλο «El Diablo» μτφ. (Ο Διάβολος) και ερμηνεύτρια την Ελληνίδα τραγουδίστρια Έλενα Τσαγκρινού, έχουν ξεσπάσει έντονες αντιδράσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Η αρχή έγινε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου σχηματίστηκε ομάδα με την επωνυμία «Κύπριοι Χριστιανοί» που εξήγγειλαν την ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας για απόσυρση του τραγουδιού με το εξής μήνυμα:

«Αγαπητοί συμπολίτες, Η συμμετοχή της Κύπρου στο Διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι EL DIABLO είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Χριστιανούς. Ενώστε μαζί μας τη φωνή διαμαρτυρίας»

Τις τελευταίες μέρες τηλεφωνικό κέντρο του ΡΙΚ πήρε «φωτιά» από δεκάδες τηλεφωνήματα πολιτών που αντιδρούν στον τίτλο και το περιεχόμενο του τραγουδιού. Ορισμένα από αυτά μάλιστα ήταν απειλητικά κατά της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αφού ανέφεραν «θα έρθουμε να κάψουμε το ΡΙΚ»

Οι Αρχές τέθηκαν σε συναγερμό και διερευνούν εντατικά την υπόθεση, ενώ μέλη της Δύναμης εκτελούν περιπολίες περιμετρικά των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΡΙΚ, προκειμένου να προληφθούν οποιεσδήποτε ενέργειες ή επεισόδια.

Εξηγήσεις αναφορικά με τα αλληγορικά μηνύματα που «κρύβει» το τραγούδι «El Diablo» δίνει με ανακοίνωση η Διεύθυνση του ΡΙΚ. Όπως αναφέρει το τραγούδι εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ ‘ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί ‘el diablo’.»

«Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητεί βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία.

Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις.»

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΈγκλημα εποικισμού: Σιωπή μην ενοχληθεί η Τουρκία 
Επόμενο άρθροΟδηγός για τις νέες ενεργειακές ετικέτες ηλεκτρικών συσκευών