Ο ισχυρός Τυφώνας Ίαν έπληττε χθες Τετάρτη (28/9) τη Φλόριντα με πολύ ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν ήδη «καταστροφικές» πλημμύρες και διακοπές της ηλεκτροδότησης σε μεγάλους τομείς της πολιτείας.

Λίγο πιο κει από την τροχιά του κυκλώνα, κοντά στο αρχιπέλαγος των Κιζ, οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν οδήγησαν στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες και η ακτοφυλακή αναζητεί ακόμη 20 ανθρώπους, αφού τρεις διασώθηκαν και άλλοι τρεις κατάφεραν να κολυμπήσουν ως την ακρογιαλιά.

Σχεδόν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα χθες βράδυ στη Φλόριντα, κυρίως γύρω από την τροχιά του κυκλώνα, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο PowerOutage.

Ο κυβερνήτης ΝτεΣάντις είπε πως ο Ίαν πιθανόν συγκαταλέγεται στους «ισχυρότερους κυκλώνας που έπληξαν ποτέ τη Φλόριντα».

Η διευθύντρια της FEMA, της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφής, η Ντιάν Κρίσγουελ, είπε πως ο Ίαν θα συνεχίσει να είναι «πολύ επικίνδυνος» τις «επόμενες ημέρες».

Ο κυκλώνας Ίαν έπληξε και την Κούβα στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο ανθρώπους, βυθίζοντας όλο το νησί στο σκοτάδι και προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές. ΠΗΓΗ

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΚαι τέταρτη διαρροή στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream
Επόμενο άρθροΣτρατηγική συνεργασία της International Maritime Industries και της Pelagic Partners