Την ορθή διαδικασία προσδιορισμού των προσωπικών μας οικονομικών αναγκών, αλλά και τρόπους μείωσης του περιττού χρέους, αναλύουν το τρίτο και τέταρτο από μια σειρά βίντεο, που ετοίμασε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Cyprus), στο πλαίσιο της προώθησης του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.

Τα βίντεο, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στη σελίδα του CFA στο Facebook, στους συνδέσμους https://www.facebook.com/cfasocietycyprus/videos/451050639354043 και https://www.facebook.com/cfasocietycyprus/videos/872839486888225, εξηγούν τις διαφορές ανάμεσα στις πραγματικές και επιθυμητές ανάγκες ενός σύγχρονου κυπριακού νοικοκυριού, επιλέγοντας αυτές, στις οποίες θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, ενώ παράλληλα προτείνουν τρόπους για αποφυγή των περιττών χρεών, με σημαντικότερη κίνηση τη μείωση της χρήσης των πιστωτικών καρτών.

Στόχος της πρωτοβουλίας του CFA Society Cyprus είναι η επιμόρφωση των μαθητών δημόσιων σχολείων, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σχετικά με τις βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες σε συνδυασμό με τις αρχές της ορθολογικής διαχείρισης χρημάτων και οικονομικού προγραμματισμού.

Μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι αλλαγές και η αυτοματοποίηση του  τραπεζικού τομέα γίνονται με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς, η ενημέρωση και η ανάπτυξη κριτικής σκέψης σε θέματα προσωπικού χρηματοοικονομικού προγραμματισμού από νεαρή ηλικία, αποτελούν επιτακτική ανάγκη.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) είναι ο τοπικός σύνδεσμος του Ινστιτούτου CFA, το οποίο εδρεύει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και αριθμεί πάνω από 160.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.

Πρωταρχικός στόχος του CFA είναι η ανάδειξη της αξίας του χρηματοοικονομικού συμβούλου σε θέματα που αφορούν στον ορθό οικονομικό προγραμματισμό σε επίπεδο επιχειρήσεων, αλλά και ιδιωτών. Παρέχει επίσης τεχνογνωσία, με στόχο την βελτίωση της λειτουργίας των Ρυθμιστικών Αρχών και της Κυβέρνησης.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΤι εννοούμε όταν λέμε vintage;
Επόμενο άρθροM&S: O απόλυτος Denim προορισμός