Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου) ανακοινώνει ότι δέχεται προτάσεις προς εξέταση για τη χρηματοδότηση της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών για το έτος 2021-2022,  μόνο για τις πιο κάτω κατηγορίες:

Συγγραφή Σεναρίου Ταινίας Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους / Χαμηλού προϋπολογισμού (Δεν συμπεριλαμβάνεται η ταινία Κινουμένων Σχεδίων και  Ντοκιμαντέρ).

Συγγραφή Σεναρίου Ταινίας Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους / Υψηλού προϋπολογισμού (Δεν συμπεριλαμβάνεται η ταινία Κινουμένων Σχεδίων και  Ντοκιμαντέρ).

Ανάπτυξη Παραγωγικού Σχεδίου για Παραγωγή ταινίας Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους  Χαμηλού και Υψηλού προϋπολογισμού (Συμπεριλαμβάνεται η ταινία Ντοκιμαντέρ μεσαίας διάρκειας μέχρι 50 – 60 λεπτά).

Για παραγωγή:

Ταινίες  Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας  μέχρι 15 λεπτά

Ταινίες  Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας  μέχρι 25 λεπτά

Ταινίες  Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας Κινουμένων Σχεδίων μέχρι 15 λεπτά

Ταινίες  Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ  μέχρι 30 λεπτά

Ταινίες Ντοκιμαντέρ μεσαίας διάρκειας 50 – 60 λεπτά.

Πρόγραμμα Μειοψηφικών Παραγωγών.

Το ύψος της χρηματοδότησης θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές δυνατότητες του κονδυλίου κινηματογράφου.

Συμπληρωματικές Πληροφορίες:

1.Οι αιτητές οφείλουν να γνωρίζουν τον Κανονισμό Χρηματοδότησης και οι αιτήσεις τους να συνάδουν µ’ αυτόν.Ελλιπείς αιτήσεις ή προτάσεις που δεν θα συνάδουν µε τον Κανονισμό  Χρηματοδότησης θα αποκλείονται (Τα αντίγραφα δεν θα επιστρέφονται).

  1. Οι αιτήσεις, μαζί µε τα ειδικά έντυπα θα πρέπει να υποβληθούν στη Γραμματεία της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κινηματογράφου, σε 4 τυπωμένα αντίγραφα αλλάκαι σε ψηφιακή μορφή Pdf, σε ένα ενιαίο αρχείο, στη Διεύθυνση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες, Ιφιγενείας 27, 2007 Στρόβολος, 1ο όροφο, Γραφείο 110 ή 111 / email: [email protected]
  2. Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προτάσεων είναι για τις κατηγορίες 1, 2 και 3 η Τρίτη 4η Μαΐου 2021 και για τις κατηγορίες 4 και 5 η Τετάρτη 5η Μαΐου 2021, μέχρι τις 13.00.
  3. Τα κατατεθέντα έγγραφα δεν επιστρέφονται.
  4. Τα έντυπα υποβολής αιτήσεων και ο Κανονισμός Χρηματοδότησης μπορούν να εξασφαλιστούν από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας : www.moec.gov.cy (Ανακοινώσεις) και στην ιστοσελίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών www.moec.gov.cy/politistikes_ypiresies (Ανακοινώσεις). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν µε τον κ. Διομήδη Νικήτα στο τηλέφωνο 22809811, μετά τις 13.30, καθημερινά.

Με την ολοκλήρωση των ταινιών, οι οποίες θα πρέπει να γυριστούν σε ψηφιακή τεχνολογία (HD, 2K  και  4K) ο Παραγωγός οφείλει να καταθέσει στο Αρχείο Κινηματογράφου ένα (1) Ψηφιακό Master της ταινίας (High Resolution) και ένα (1) ξεχωριστό DCP (Digital Cinema Package), στο οποίο να περιλαμβάνεται μενού επιλογής για αγγλικούς υπότιτλους. Το κόστος θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στον αρχικό προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΚλιματική αλλαγή: Εξαφανίστηκαν τα δύο τρίτα των τροπικών δασών  
Επόμενο άρθροΟι ευρωπαίοι πολίτες απαιτούν να λαμβάνονται περισσότερο υπόψη