Στόχος της έκθεσης είναι η ενίσχυση της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών

 

Διαδραστική έκθεση συναισθημάτων υπό τον τίτλο «Τι μας λένε τα συναισθήματα;» πραγματοποιούν η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και το Μουσείο Παραμυθιού. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσουν η Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδου και η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ. Αθηνά Μιχαηλίδου.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που συνομολόγησαν η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και το Μουσείο Παραμυθιού και στόχο έχει την ενίσχυση της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου Παραμυθιού θα βρίσκονται για ολόκληρο το 2024, διαδραστικά εκθέματα εμπνευσμένα από τέσσερα αγαπημένα λαϊκά παραμύθια, καθώς και διαδραστικά παιχνίδια. Στο πλαίσιο της Έκθεσης θα πραγματοποιούνται επίσης και άλλες εκπαιδευτικού χαρακτήρα δραστηριότητες, όπως παιχνίδι ερωτήσεων, με στόχο να βελτιώσουν τα παιδιά τις ικανότητές τους στην αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων τους, στην ενσυναίσθηση και στην αποκωδικοποίηση των συναισθημάτων που βιώνουν. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια για σχολεία, οργανωμένες ομάδες και οικογένειες. Η επιστημονική τεκμηρίωση της έκθεσης έγινε από το Systemic Family Institute of Cyprus.

Οι ανήλικοι αποτελούν κεντρική ομάδα-στόχο της Στρατηγικής Ασφαλούς Παιχνιδιού της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων. Η διαδραστική έκθεση συναισθημάτων στο Μουσείο Παραμυθιού ευθυγραμμίζεται με την προσπάθεια της Αρχής για προστασία των ανηλίκων, αφού στοχεύει στην ανάπτυξη της ικανότητάς τους να εντοπίζουν, να μην αγνοούν, και να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματά τους.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024, στις 18:30 στο Μουσείο Παραμυθιού. Στη διάρκεια της τελετής, η δημοφιλής ηθοποιός Χριστίνα Παυλίδου θα αφηγηθεί το παραμύθι του Μάνου Χατζηδάκη «Το Νησί των συναισθημάτων».


Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και διέπεται από τον περί Στοιχημάτων Νόμο του 2019. Η Αρχή είναι αρμόδια για την αδειοδότηση, ρύθμιση και εποπτεία της στοιχηματικής δραστηριότητας που διεξάγεται εντός της Δημοκρατίας. Επιπρόσθετα, η Αρχή έχει την αρμοδιότητα για συνεργασία και συζήτηση με αρμόδιους φορείς, κρατικές υπηρεσίες και διεθνείς οργανισμούς για θέματα που εμπίπτουν στον τομέα της στοιχηματικής δραστηριότητας. Επίσης, είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων πρόληψης και προστασίας των νεαρών ατόμων και των ευάλωτων ομάδων από τον εθισμό στο στοίχημα. Περισσότερες πληροφορίες δείτε στην ιστοσελίδα www.nba.gov.cy

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροAlpha Bank Cyprus Ltd: Πιστοποίηση ως «Εργοδότης Ισότητας»
Επόμενο άρθρο Δυσεύρετα και πανάκριβα τα διαμερίσματα