Το Yπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα το Σχέδιο που αφορά την παραχώρηση χορηγίας για αγορά οικοπέδων, ώστε να παρέχεται η ευχέρεια για επιστροφή υπό μορφή χορηγίας του 14% με βάση το Σχέδιο, σε γονέα ή κηδεμόνα, ο οποίος μεταβιβάζει σε ενήλικο τέκνο του γη, για την ανέγερση κατοικίας που είναι δικαιούχα για επιβολή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 5%.

Οι υπόλοιποι όροι του Σχεδίου εξακολουθούν να ισχύουν.

Η διαφοροποίηση κρίθηκε αναγκαία μετά τη διαπίστωση ότι έχει δημιουργηθεί άνιση μεταχείριση μεταξύ των ατόμων που δικαιούνται επιστροφή με βάση το Σχέδιο, σε σχέση με τα άτομα τα οποία είναι δικαιούχα για επιβολή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 5%.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης για τη Συνεργασία στους Τομείς της Ανώτερης Εκπαίδευσης και των Επιστημών μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την περίοδο 2022-2026. Το Μνημόνιο ενδυναμώνει τις σχέσεις της Κύπρου και της Κίνας σε θέματα Ανώτερης Εκπαίδευσης.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΤο Υπουργικό άναψε «πράσινο» στο Test to Stay
Επόμενο άρθροEMA: O εμβολιασμός παραμένει σημαντικός στην αντιμετώπιση της πανδημίας