Η Κλινική αποτελεί το Μοναδικό κέντρο για την Αυτόλογη Μεταμόσχευση Περιφερικών Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων στην Κύπρο (ΑΜΑΑΚ)

 

Το αργυρό βραβείο στην κατηγορία “Καινοτόμος Εξοπλισμός ή Ιατρική Υπηρεσία” των Healthcare Business & Wellness Awards της BOUSSIAS Cyprus, έλαβε η Αιματολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει.

Τα Healthcare Business & Wellness Awards της BOUSSIAS Cyprus, απονεμήθηκαν την Τρίτη 17 Οκτωβρίου σε εκδήλωση παρουσία της έντιμης Υπουργού Υγείας, κ. Πόπης Κανάρη, η οποία άνοιξε και την βραδιά με το χαιρετισμό της.

Με 25 χρόνια προσφοράς στην Αυτόλογη Μεταμόσχευσης Αρχέγονων Αιματολογικών Κυττάρων (ΑΜΑΑΚ) στους Κύπριους ασθενείς, η Αιματολογική κλινική ξεκίνησε τη λειτουργία της αρχικά στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ΙΙΙ και αργότερα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η Κλινική αποτελεί το τριτοβάθμιο κέντρο αναφοράς όλων των Αιματολογικών νοσημάτων κατακτώντας τεράστια εμπειρία στη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών. Διαχρονικός στόχος της είναι η εισαγωγή και εφαρμογή καινοτόμων θεραπειών σύμφωνα με τα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα.

Επιπρόσθετα η Κλινική, αποτελεί το μοναδικό Κέντρο που προσφέρει την ιατρική θεραπεία ΑΜΑΑΚ στον αιματολογικό ασθενή, θεραπεία η οποία διενεργείται για συγκεκριμένα αιματολογικά νοσήματα και προσφέρει μεγαλύτερο διάστημα ελεύθερο νόσου, μεγαλύτερη επιβίωση και σε κάποια από αυτά ίαση. Πρόκειται για θεραπεία που, διεθνώς, γίνεται σε εξειδικευμένα κέντρα από εκπαιδευμένο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο μεταμόσχευσης.

Η Αιματολογική Κλινική του ΟΚΥπΥ αποτελεί επίσης, αναγνωρισμένο μεταμοσχευτικό Κέντρο εγγεγραμμένο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (European Bone Marrow Transplantation https://www.ebmt.org)/. Οι πρώτες μεταμοσχεύσεις διενεργήθηκαν το 2001 και έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 304 ΑΜΑΑΚ με αποτελέσματα συμβατά με τα διεθνή δεδομένα.

Η Κλινική διαθέτει τον κατάλληλο χώρο για συλλογή του μοσχεύματος που πραγματοποιείται σε συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό του εργαστηρίου Μεταμόσχευσης Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, το οποίο είναι διαπιστευμένο και εγκεκριμένο από τον ΟΑΥ.Το ίδιο προσωπικό διενεργεί όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συλλογή και κατάψυξη του μοσχεύματος. Η συλλογή γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Αιματολογική Κλινική η οποία διαθέτει δύο συσκευές συλλογής κυττάρων.

Η Αιματολογική Κλινική του ΟΚΥπΥ προσφέρει στον ασθενή υψηλού επιπέδου θεραπεία στη χώρα μας, έχοντας κοντά του τους οικείους του με όλα τα ψυχοκοινωνικά οφέλη. Ταυτόχρονα, το οικονομικό όφελος για το σύστημα υγείας είναι πολλαπλό αφού δεν χρειάζεται να γίνεται αποστολή των ασθενών στο εξωτερικό.

Για πληροφορίες και επικοινωνία με την Αιματολογική Κλινική του ΓΝ Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Κλινικής ή επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 22603496 και 22603894.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΟ  Κωνσταντίνος Κωνσταντή επανεκλέγηκε Πρόεδρος του ΕΤΕΚ
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή του Ινστιτούτου Κύπρου στην πιο περίπλοκη διαστημική αποστολή Earth Explorer