Εκδήλωση για τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας (DiGiNN) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στο Ινστιτούτο Κύπρου, στην παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Φίλιππου Χατζηζαχαρία.

Το DiGiNN, το οποίο φέρει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελεί στρατηγική σύμπραξη των σημαντικότερων Κυπριακών οργανισμών στους τομείς υψηλής τεχνολογίας, έρευνας και επιχειρηματικότητας, όπως το ΚΕΒΕ, η PWC, το CYENS και το ΚΟΙΟΣ, υπό το συντονισμό του Ινστιτούτου Κύπρου.

Στόχος του Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας είναι να συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του δημόσιου τομέα, αλλά και στην καλλιέργεια ψηφιακής κουλτούρας στην κοινωνία.

Καλωσορίζοντας τους εκλεκτούς προσκεκλημένους ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Δρ. Σταύρος Μαλάς, έκανε λόγο για ιδιαίτερα σημαντική ημέρα, αφού όπως είπε, η Κύπρος αποκτά για πρώτη φορά έναν Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας. Αποκάλεσε τον ψηφιακό μετασχηματισμό «επανάσταση», τονίζοντας ότι από αυτή την εξέλιξη δεν θα μπορούσε το Ινστιτούτο Κύπρου να απουσιάζει. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι το ΙΚυ θα συνεχίσει να κάνει την Κύπρο περήφανη, μέσα από συνέργειες, τόσο με την κοινωνία όσο και με τη βιομηχανία.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Φίλιππος Χατζηζαχαρίας ανέφερε, ότι ο Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας θα συμβάλει στην υλοποίηση των βασικών αξόνων της ψηφιακής στρατηγικής του Υφυπουργείου, όπως τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την εκπαίδευση και επανεκπαίδευση των ατόμων και την αξιοποίηση κονδυλίων για την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων, μέσω του Σχεδίου Ψηφιακής Αναβάθμισης του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Την παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας έκανε ο συντονιστής του έργου Δρ. Βασίλης Τσάκαλος, ο οποίος εξήγησε της συμβολή του DiGiNN στην αναβάθμιση της ψηφιακής ωριμότητας του κυπριακού επιχειρηματικού οικοσυστήματος και δημοσίου τομέα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού, μέσω του DiGiNN, για την ενδυνάμωση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος

 

 

 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κα Helena Rodrigues, η οποία αφού ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας, στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στους στόχους και τις προσδοκίες από τη λειτουργία του έργου, διαβεβαιώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα στηρίξει το σημαντικό αυτό εγχείρημα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίσης ανοικτή συζήτηση, με τίτλο: «Η Κύπρος στην Ψηφιακή Εποχή: Ευκαιρίες και Προκλήσεις», στην οποία συμμετείχαν οι κύριοι Δημήτρης Σκουρίδης, Επικεφαλής Επιστήμονας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, Δήμαρχος Λευκωσίας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CYENS,  Μάριος Τσιακκής, Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ, Μίνως Γεωργάκης, Διευθυντής Τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της PwC Κύπρου και  Χρίστος Παναγιώτου, Αναπληρωτής Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «Κοίος».

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΟ καρκίνος του μαστού δεν έχει ηλικία
Επόμενο άρθροΟ TechIsland ανακοινώνει τη δημιουργία του TechIsland MarComms Community