Ο διεθνής διαγωνισμός υψηλού κύρους CFA Research Challenge επιστρέφει δυναμικά, κερδίζοντας για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον του κοινού.

Το CFA Research Challenge 2022 διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου (CFA Society Cyprus) και έχει ως στόχο την προαγωγή της ακαδημαϊκής μάθησης, αλλά και τη σύνδεση της γνώσης με τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς.

Πρόκειται για έναν καινοτόμο διαγωνισμό, όπου φοιτητές των κυπριακών πανεπιστημίων καλούνται να αναλύσουν ένα επιχειρηματικό μοντέλο, παρουσιάζοντας την πρόταση τους ενώπιον ακροατηρίου, αφού πρώτα την υποβάλουν σε ειδική επιτροπή.

Στην πρώτη συνάντηση, η οποία έγινε διαδικτυακά την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, εξηγήθηκε στους συμμετέχοντες η διαδικασία του διαγωνισμού, ενώ ενημερώθηκαν ότι η εταιρεία, την οποία θα κληθούν να αναλύσουν αυτή τη χρονιά, είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια. Παράλληλα, φοιτητές και καθηγητές ενημερώθηκαν ότι ο διαγωνισμός έχει αναβαθμιστεί και φέτος θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νικητές θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον αντίστοιχο περιφερειακό διαγωνισμό CFA Research Challenge, απ’ όπου θα προκύψει η ομάδα που θα συμμετάσχει στον τελικό διεθνή διαγωνισμό.

Όπως δήλωσε η Προέδρος της Επιτροπής Research Challenge and University Affairs του CFA Society Cyprus, Άντρη Σάντης, ο διαγωνισμός αποτελεί μια πρωτοποριακή ιδέα του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Institute) και διοργανώνεται στην Κύπρο από τον Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου (CFA Society Cyprus).

Η συμμετοχή των κυπριακών πανεπιστημίων στο CFA Research Challenge, ανέφερε χαρακτηριστικά, αποτελεί μια σπουδαία εμπειρία, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να μάθουν βέλτιστες πρακτικές για την ανάλυση και αποτίμηση μετοχών με την καθοδήγηση επαγγελματιών του κλάδου.

Πρόκειται, τόνισε, για ένα καινοτόμο εγχείρημα, όπου οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τεχνικές και δεξιότητες για σύνταξη και παρουσίαση επενδυτικών εκθέσεων ενώπιον ακροατηρίου.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • CFA
Προηγούμενο άρθρο«Black Friday» προσφορές από την Celestyal Cruises με τιμές από €259
Επόμενο άρθροΠαρουσιάστηκε το Σχέδιο Κινήτρων για αγορά καινούριου ποδηλάτου