Εκδήλωση μνήμης στην παρουσία του πολιτικού και επιστημονικού κόσμου

 

Δυο χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του λαμπρού και πρωτοπόρου επιστήμονα Δρ. Αμερίκου Αργυρίου, με την οικογένεια του γιατρού και τα δύο ιδρύματα που θεμελίωσε, να πραγματοποιούν ειδική εκδήλωση τιμώντας την παρακαταθήκη και το έργο του.

Η Κύπρος χρωστά τόσο τη ριζική αλλαγή στην αντιμετώπιση παιδιών με νοητική υστέρηση, όσο και τη θεσμοθέτηση των ανιχνευτικών προγραμμάτων, στον Δρα Αμερίκο Αργυρίου. Η δράση του, η ανεξάντλητη προσήλωση του στο στόχο και η ισχυρή προσωπικότητά του, αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη για όσα πέτυχε και πρόσφερε στην τοπική κοινωνία. Μέσα από το Ίδρυμα Θεοτόκος, ο γιατρός έδωσε ελπίδα ζωής και αξιοπρέπειας στα άτομα με νοητική υστέρηση και στις οικογένειές τους. Ο ίδιος, ακαταπόνητος οραματιστής, στην πορεία δημιούργησε και εδραίωσε το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2022 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, με τη συμμετοχή του Στέφανου Κορκολή και τη συνοδεία της Σοφίας Μανουσάκη. Ο καλλιτέχνης παρουσίασε έργα του μεγάλου Έλληνα μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, ενώ η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο γιος του αείμνηστου γιατρού, και Πρόεδρος του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου», Δρ Αργύρης Αργυρίου, ο οποίος σημείωσε πως ο πατέρας του  «ό,τι έκανε το έκανε γιατί αγαπούσε την προσφορά και είχε ταυτιστεί μαζί της αφού έβρισκε το νόημα της ζωής προσφέροντας στον συνάνθρωπο του. Όταν περιαυτολογούσε για τον ίδιο, έλεγε πάντα ότι διεκδικούσε το χρίσμα του ανθρώπου που μπορούσε εύκολα να κάνει πολύ καλούς φίλους και πάντα κρατούσε στο γραφείο του το ποίημα του στενού του φίλου Βάσου Λυσσαρίδη το οποίο έλεγε χαρακτηριστικά «Δώσε μου τα βραβεία, δώσε μου τα παράσημα, τα κόκκινα χαλιά και τα διπλώματα, δεν τα ανταλλάζω σε μια απλή φράση βγαλμένη από την καρδιά μου. Δεν τα αλλάζω με ένα απλό, καλό μου φίλο»».

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΤο Douleutaras.com.cy πρωτοπορεί φέρνοντας τo Pros Academy στην Κύπρο
Επόμενο άρθροWiRE: Επιτυχής άντληση κεφαλαίων από επενδυτές