Από κοινού δράσεις ευαισθητοποίησης των νέων για το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια και ενίσχυση του κυπριακού επιχειρείν στον τομέα

 

Μνημόνιο Συνεργασίας για την επόμενη τριετία συνομολόγησαν η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) και ο οργανισμός Junior Chamber International Cyprus (JCI), με στόχο την εμβάθυνση της μεταξύ τους συνεργασίας προς όφελος της κοινωνίας. Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Πρόεδρος της ΕΑΣ, κ. Ιωάννα Φιάκκου και η Πρόεδρος του JCI, κ. Άντρη Προδρόμου.

Το Μνημόνιο αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο οργανισμών, για την ενημέρωση των νέων σε θέματα που αφορούν το κυπριακό επιχειρείν στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών.

Ειδικότερα, το Mνημόνιο προβλέπει την από κοινού διοργάνωση επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων (π.χ. συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις κτλ.) σε θέματα που αφορούν τον τομέα των τυχερών παιχνιδιών και άλλων δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων για θέματα ασφαλούς συμμετοχής στο τυχερό παιχνίδι, καθώς και για θέματα που αφορούν την προβληματική ενασχόληση με τον τομέα.

Προβλέπεται, επίσης, η ενίσχυση των νέων επαγγελματιών και εργοδοτών σε θέματα ψυχικής υγείας καθώς και η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και καινοτόμων πρωτοβουλιών.

Η Πρόεδρος της ΕΑΣ, Ιωάννα Φιάκκου, εξέφρασε ικανοποίηση για τη σύναψη συνεργασίας με τον οργανισμό JCI. «H Αρχή επιδιώκει συνέργειες με φορείς και οργανισμούς για την ανάληψη κοινών δράσεων προς ενίσχυση του κυπριακού επιχειρείν στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών σε ότι αφορά τους νέους, καθώς και προς την κατεύθυνση της καλλιέργειας νοοτροπίας ασφαλούς παιχνιδιού. Η ανταλλαγή γνώσεων, τεχνογνωσίας και εμπειριών μεταξύ των δύο οργανισμών, καθώς και η από κοινού υλοποίηση πρωτοβουλιών, θα συμβάλει στην επίτευξη των κοινών μας στόχων», ανέφερε η Πρόεδρος της ΕΑΣ. Τόνισε παράλληλα ότι, «η πρόληψη αποτελεί το κλειδί για την αντιμετώπιση της προβληματικής και παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε με τον Οργανισμό JCI».

Η Πρόεδρος του JCI Cyprus, Άντρη Προδρόμου, ανέφερε ότι «είναι σημαντική η σύναψη συνεργασίας με την ΕΑΣ γιατί το JCI είναι ένας οργανισμός που εξελίσσεται, αναπτύσσεται και το σημαντικότερο προσαρμόζεται στις συγκυρίες που βρίσκει στο δρόμο του. Το JCI απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες και στελέχη εταιρειών μέχρι τα 40 που εργάζονται ομαδικά, με σκοπό την ανάπτυξη. Σκοπός του Μνημονίου είναι η ενδυνάμωση των νέων σε θέματα που αφορούν το κυπριακό επιχειρείν στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, καθώς και η ευαισθητοποίηση τους σε θέματα ασφαλούς συμμετοχής στο τυχερό παιχνίδι».

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΕυλογιά των πιθήκων: Επιβιώνει πάνω σε επιφάνειες; Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής
Επόμενο άρθροΟ παγκόσμιος ρόλος της Ινδίας και η νέα πολιτική αυτάρκειας