Στις ανατολικές ακτές της Κύπρου, και συγκεκριμένα στο Ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα, εκτιμάται ότι έφτασε τα ξημερώματα η πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε μετά από διαρροή στη Συρία.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής είπε ότι παρακολουθείται από την Πέμπτη το βράδυ και σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα έφτανε τις πρωινές ώρες στο Ακρωτήρι Αποστόλου Ανδρέα, ωστόσο δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση λόγω της κατάστασης με τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του philenews φτάνει στην Κύπρο το αντιρυπαντικό σκάφος Αλεξάντρια, μετά από κινήσεις του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, μέσω των ευρωπαϊκών μηχανισμών, ώστε να παράσχει βοήθεια τόσο στα κατεχόμενα, όσο και στις ελεύθερες περιοχές. Όπως είπε ο Υπουργός, ενημερώθηκε και το Ισραήλ και η Ελλάδα να είναι σε ετοιμότητα για παροχή βοήθειας αν χρειαστεί, κάτι το οποίο μάλιστα είχε συμφωνηθεί στην τελευταία Τριμερή Συνάντηση στα Ιεροσόλυμα.

Η πετρελαιοκηλίδα δημιουργήθηκε από διαρροή καυσίμων από διυλιστήριο, σε ηλεκτροπαραγωγό σταθμό, στην περιοχή Μπαριγιάς της Συρίας. Ο υπουργός Ηλεκτρισμού της Συρίας δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι σύμφωνα με υπολογισμούς στη θάλασσα έχουν χυθεί δύο έως τέσσερις τόνοι καυσίμων.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΕπαφές Υφυπουργού Ναυτιλίας στη Λισαβόνα για τις Θαλάσσιες Μεταφορές
Επόμενο άρθροΝέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από κρατικό ιατρό