Ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» συμπονά τους γονείς για το χαμό του μωρού τους και κάνει για ακόμα μια φορά έκκληση προς το κράτος να δώσει προτεραιότητα στην επέκταση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) και να δοθεί τέλος στην υπερπληρότητα της.

Τον Μάρτιο του 2021 ο Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα ενημερώθηκε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση  από τον Υπουργό Υγείας και από τον ΟΚΥπΥ, ότι ανάμεσα στα μεγάλα έργα υποδομής που αφορούν στο Μακάριο Νοσοκομείο περιλαμβάνεται η ΜΕΝΝ και μάλιστα βρίσκεται ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων τους.

Επίσης, ο Σύνδεσμος έκανε δωρεά στον ΟΚΥπΥ τελικά αρχιτεκτονικά σχέδια για την επέκταση και την ριζική ανακαίνιση της ΜΕΝΝ έτσι ώστε να μελετηθούν και να ξεκινήσει το έργο άμεσα. Δυστυχώς το έργο ακόμα να ξεκινήσει με αποτέλεσμα η ΜΕΝΝ να είναι σε άθλια κατάσταση λόγω υπερπληρότητας και κτιριακών υποδομών.

Παρακαλούμε τον έντιμο Υπουργό Υγείας και τη Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ, οι οποίοι είναι ένθερμοι υποστηριχτές του έργου του Συνδέσμου μας και κατανοούν την αναγκαιότητα για επέκταση και ανακαίνιση της Μονάδας, να δώσουν προτεραιότητα στο έργο αυτό για το καλό αυτών των μωρών που δίνουν μάχη με τη ζωή τους, όπως επίσης και των γιατρών που επιτελούν σπουδαίο έργο κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ο  Σύνδεσμος Μωρά Θαύματα, με την ίδρυση του το 2015, έθεσε σαν άμεση προτεραιότητα την κτηριακή αναβάθμιση της ΜΕΝΝ. Οραματίστηκε  μια Μονάδα Ευρωπαϊκού επιπέδου με βάση Διεθνών Προτύπων που καμιά μόλυνση ή πανδημία να μην στερεί την επαφή των μητέρων με τα μωρά τους. Μια Μονάδα στολίδι για την Κύπρο όπου τα «Μωρά Θαύματα» να έχουν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στον αγώνα ζωής.

Θέτουμε σαν άμεση ανάγκη το ξεκίνημα του έργου με την ευχή όλων να μην θρηνήσουμε άλλες ψυχούλες.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΟ θρησκευτικός τουρισμός ως μοχλός βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης
Επόμενο άρθροΗ SoftOne χορηγός στο συνέδριο CITEA Digital Cyprus Conference 2022