Δύο νέα δρομολόγια, τα οποία ενισχύουν το προφίλ του Πειραιά στο διεθνές εμπόριο, εγκαινίασε η Cosco, εξασφαλίζοντας, μεταξύ άλλων, την απευθείας σύνδεση του λιμένα με τις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η κινεζική εταιρεία και η θυγατρική της OOCL ξεκίνησαν δρομολόγιο από την Κίνα έως και την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, με ενδιάμεσο σταθμό τον Πειραιά.

Μάλιστα, το παρθενικό ταξίδι πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με το containership “Cosco Hellas”, χωρητικότητας 9.469 TEUs.

Συνολικά τη γραμμή θα εξυπηρετούν πλοία χωρητικότητας 8.500 – 14.500 TEUs, με τους αναλυτές της Alphaliner να επισημαίνουν, ωστόσο, ότι Cosco και OOCL θα δυσκολευτούν να βρουν αρκετά πλοία για να εξυπηρετήσουν τα δρομολόγια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, πάντως, τα πλοία θα ξεκινούν από το κινεζικό Lianyungang, συνεχίζοντας  σε άλλους λιμένες της χώρας, θα ακολουθούν πορεία για το Cai Mep στο Βιετνάμ, έπειτα στον Πειραιά, τη Νέα Υόρκη και τη Σαβάνα. Η επιστροφή στο Lianyungang θα γίνεται μέσω Πειραιά και Σιγκαπούρης.

Όπως αναφέρουν ναυλομεσίτες, η διαδρομή Κίνα – Βιετνάμ – Ανατολική Ακτή ΗΠΑ είναι πολύ δημοφιλής, καθώς τρία νέα services εγκαινιάστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το δεύτερο δρομολόγιο

Παράλληλα, η Cosco ανακοίνωσε ένα νέο εβδομαδιαίο κυκλικό ταξίδι από τον Πειραιά μέχρι τη Βενετία, μέσω της θυγατρικής της Diamond Line, η οποία εξυπηρετεί υπηρεσίες τροφοδοσίας μεταξύ ευρωπαϊκών λιμένων.

Το πρώτο ταξίδι προγραμματίζεται για τις 25 Ιουνίου με το containership “Moveon”, χωρητικότητας 868 TEUs.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο χρόνια, τα δύο λιμάνια υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, με στόχο, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των εμπορευματικών ροών ανάμεσα σε Ευρώπη, Μεσόγειο και Άπω Ανατολή μέσω των υποδομών τους.

Όπως ανέδειξε η έρευνα “GREPORT 2020”, ο Πειραιάς συνδέεται άμεσα με 71 λιμένες (προηγούμενος ή επόμενος λιμένας προσέγγισης) 29 συνολικά χωρών: 16 ευρωπαϊκές, 10 ασιατικές και 3 αφρικανικές.

Μάλιστα, συνδέεται απευθείας με τα κορυφαία terminals παγκοσμίως, όπως αυτά στη Σιγκαπούρη, τη Σαουδική Αραβία και την Ολλανδία. Πηγή: Capital.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΆρχισε η μελέτη για το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης της περιοχής Τηλλυρίας
Επόμενο άρθροΜεγαλώνουν ξανά οι λίστες αναμονής στα δημόσια νοσοκομεία