Αδάμος Χατζηαντωνίου, Διευθυντής StockOpine Ltd

Όταν το 2022, τα καταθετικά επιτόκια βρίσκονταν σε χαμηλά επίπεδα, ο μέσος Κύπριος πολίτης επέλεγε να επενδύει κυρίως σε ακίνητα, αγνοώντας την επιλογή των μετοχών και των ομολόγων. Ωστόσο, ιστορικά, οι χρηματαγορές έχουν καταγράψει ικανοποιητικές αποδόσεις παρά τους υψηλούς κινδύνους. Από τον Μάρτιο του 1980 έως τον Σεπτέμβριο του 2023, η ετήσια μέση ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν περίπου 8,6% ενώ ο χρηματιστηριακός δείκτης στις Ηνωμένες Πολιτείες, S&P 500, είχε ετήσια απόδοση περίπου 12%.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω και βασισμένοι στην πολυετή μας εμπειρία στον Χρηματοοικονομικό Τομέα, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την εταιρεία StockOpine, με κύριο στόχο την ενημέρωση των συμπολιτών μας για τις διάφορες επενδυτικές επιλογές αλλά και την παροχή οικονομικών αναλύσεων, οι οποίες θα αποτελέσουν την πυξίδα για το επενδυτικό τους ταξίδι στο μέλλον.

Η StockOpine, ανήκει στην κατηγορία Fintech και προσφέρει υπηρεσίες διαδικτυακού ενημερωτικού δελτίου, με εξειδίκευση στην ανάλυση εταιρειών που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια του εξωτερικού. Μέσω της ανάλυσής, παρέχουμε ένα εργαλείο το οποίο συνήθως είναι διαθέσιμο μόνο για θεσμικούς επενδυτές, με υψηλό κόστος. Στόχος μας είναι η παροχή μιας σφαιρικής εικόνας των εταιρειών που αναλύουμε, έτσι ώστε ο κάθε συνδρομητής να κερδίζει ιδέες, να εξοικονομεί χρόνο από τη δική του έρευνα, αλλά και να κατανοεί πώς λειτουργεί μια εταιρεία σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της. Ο κάθε συνδρομητής, μπορεί βέβαια με την σειρά του, να προχωρήσει σε δική του έρευνα ή συζήτηση με τον χρηματοοικονομικό του σύμβουλό.

Σήμερα, η ιστοσελίδα μας έχει περισσότερους από 3,500 συνδρομητές σε 105 χώρες, με την πλειοψηφία να προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες (28%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (8%), ενώ η Κύπρος κατέχει ένα ποσοστό περίπου  3% του συνολικού πελατολογίου. Η βάση των συνδρομητών μας κυμαίνεται από ιδιώτες επενδυτές έως και διευθυντές ή αναλυτές σε funds, family offices και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χρηματοοικονομικό τομέα. Όλοι οι πιο πάνω χρησιμοποιούν την ανάλυσή μας ως ένα επιπλέον εργαλείο στην έρευνά τους.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΜικρή μείωση στις τιμές των κατοικιών
Επόμενο άρθροΣτα €500 η αύξηση του προστίμου για στάθμευση σε χώρους ΑμεΑ