Σε ένα ιδιαίτερα παραγωγικό και εποικοδομητικό διήμερο, στις 30 και 31 Μαΐου 2024, η εταιρεία Japan Tobacco International (JTI) υλοποίησε ενημερωτικές ημερίδες για τα θέματα του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού στις Τελωνειακές και Αστυνομικές Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας αυτής η οποία εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2024, η JTI πραγματοποίησε την Πέμπτη 30 Μαΐου σεμινάριο για λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων και την Παρασκευή 31 Μαΐου για στελέχη της Αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι ημερίδες περιλάμβαναν θεωρητικό υλικό γύρω από την παράνομη παραγωγή και διακίνηση καπνικών προϊόντων και τη σύνδεσή τους με άλλες εγκληματικές δραστηριότητες όπως η παράνομη εμπορία όπλων, διακίνηση ναρκωτικών και ανθρώπων, τρομοκρατία κ.ά., αλλά και εμπειρικά στοιχεία από τη συνεργασία της JTI με τις ελεγκτικές και διωκτικές αρχές παγκοσμίως με στόχο τον περιορισμό του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας επισήμανε την ακλόνητη δέσμευση της JTI για την καταπολέμηση των μη νόμιμων δραστηριοτήτων διακίνησης καπνικών προϊόντων, και επανέλαβε την πάγια θέση της, ότι θα στέκεται αρωγός στις διωκτικές αρχές στη μάχη κατά του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Η Japan Tobacco International στον κόσμο

Η JTI είναι μια κορυφαία διεθνής εταιρεία προϊόντων καπνού και ατμίσματος που διαθέτει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 130 χώρες. Είναι ο παγκόσμιος κάτοχος τόσο του Winston, της νούμερο δύο μάρκας τσιγάρων στον κόσμο, όσο και του Camel, εκτός ΗΠΑ. Άλλες διεθνείς μάρκες της εταιρείας περιλαμβάνουν τα σήματα MEVIUS και LD. Η JTI είναι επίσης σημαντικός παίκτης στη διεθνή αγορά προϊόντων ατμίσματος με το προϊόν θερμαινόμενου καπνού, Ploom, και το εμπορικό σήμα ηλεκτρονικού τσιγάρου, Logic. Με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, η Εταιρεία απασχολεί περίπου 46.000 άτομα ανά τον κόσμο και βραβεύτηκε φέτος ως Global Top Employer για δέκατη συνεχή χρονιά. Η JTI είναι μέλος του Ομίλου Εταιρειών JT. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.jti.com.

Η Japan Tobacco International στην Ελλάδα & την Κύπρο

Η JTI είναι σήμερα η Νο.1 εταιρεία στον κλάδο των συμβατικών προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά και διαθέτει τόσο παραγωγική όσο και εξαγωγική δραστηριότητα στη χώρα με το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη. Από τον Οκτώβριο του 2023, η JTI Hellas εισήλθε και στην κατηγορία των προϊόντων τεχνολογίας θερμαινόμενου καπνού με τη διεθνή μάρκα της Ploom.  Η νέα αυτή επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα αποτελεί μέρος της συνολικής επένδυσης του ομίλου JTI παγκοσμίως για τα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου μεταξύ 2024 και 2026, ύψους 450 δισεκ. γιεν (2,6 δισεκ. ευρώ). Εκτός από την εγχώρια αγορά, η JTI Ελλάδας έχει και την ευθύνη των αγορών της Κύπρου και της Μάλτας, άμεσα απασχολώντας συνολικά 300 εργαζόμενους. Σχετικά με την JTI: www.jti.com

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Κύπρου: Εξαγορά των Υπεραγορών Παπαντωνίου
Επόμενο άρθροLiving: Summer Event για το λανσάρισμα της νέας καλοκαιρινής συλλογής