Μετά από σχετική πρόσκληση, η νέα Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, πραγματοποίησε σήμερα 13 Μαρτίου, επίσημη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιου του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου στα γραφεία του Επιμελητηρίου στη Λεμεσό, επ’ ευκαιρία της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων της.

Πέραν του εθιμοτυπικού της χαρακτήρα, η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στο Ναυτιλιακό Επιμελητήριο να ενημερώσει την Υφυπουργό για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την Κυπριακή Ναυτιλιακή Βιομηχανία και τις άμεσες ανάγκες της.  Μεταξύ άλλων, τονίστηκε η ανάγκη για την ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση Ναυτιλιακών εταιρειών με την άμεση δημιουργία εξιδεικευμένου Μονοθυριδικού Ναυτιλιακού Κέντρου Εξυπηρέτησης (“One-Stop-Shipping-Centre”) στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας, της πλήρους ψηφιοποίησης του Υφυπουργείου και την εφαρμογή του νομοσχεδίου για τη δημιουργία Ναυτιλιακής Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης (Ν.Ε.Π.Ε.), ούτως ώστε η Κυπριακή Ναυτιλιακή Διοίκηση να καταστεί ακόμα πιο ανταγωνιστική.

Παράλληλα έγινε ενημέρωση για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την Απανθρακοποίηση της Ναυτιλίας και του για χρόνια εκκρεμούς θέματος, του Τουρκικού Εμπάργκο σε Κυπριακά πλοία.

Ακολούθησε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, κατά την οποία η κ. Χατζημανώλη τόνισε την σημασία που αποδίδει η Ναυτιλιακή Διοίκηση στην πολυετή συνεργασία με και την πολυσχιδή στήριξη που λαμβάνει από το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και δήλωσε ότι η Κυβέρνηση θα προσφέρει την πλήρη στήριξη της σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν.

Τέλος, το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο εξέφρασε τις θερμές του ευχές για κάθε επιτυχία στην κ. Χατζημανώλη και την ένθερμη πρόθεσή του να ενισχύσει ακόμη περισσότερο, την ήδη στενή συνεργασία με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, στοχεύοντας για ακόμη πιο θετικά αποτελέσματα.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΕταιρική δέουσα επιμέλεια και βιωσιμότητα: Το ESG από τα λόγια στις πράξεις
Επόμενο άρθροΗ ενημέρωση για τις διατροφικές διαταραχές σύμμαχος στην αντιμετώπιση τους