Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επιβεβαίωση του τόπου που βρίσκεται η Κιβωτός του Νώε. Μια ομάδα που ανασκάπτει έναν γεωλογικό σχηματισμό στην Τουρκία έχει παλαιωμένα δείγματα βράχου και εδάφους που πιστεύουν ότι περιέχουν ερείπια του σκάφους, γεγονός που τοποθετεί την τοποθεσία την ίδια στιγμή που η Βίβλος βάζει τον Μεγάλο Κατακλυσμό πριν από 5.000 χρόνια.

Το έργο ξεκίνησε το 2021 και βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά η αρχική ανάλυση έδειξε ότι τα δείγματα περιέχουν αργιλώδη και θαλάσσια υλικά.

Μια ομάδα ειδικών με επικεφαλής το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης (İTÜ), το Πανεπιστήμιο Andrew και το Πανεπιστήμιο Ağrı İbrahim Çeçen (AİÇÜ) εργάζονται στο χώρο για σχεδόν ένα χρόνο, συλλέγοντας δείγματα που πιστεύουν ότι είναι το κλειδί για την επιβεβαίωση της βιβλικής ιστορίας.

Το πρώτο μέρος της δουλειάς τους ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022, όταν συνέλεξαν 30 δείγματα πετρωμάτων και θραυσμάτων εδάφους που ανέλυσε το εργαστήριο ITU.

Ο αντιπρύτανης της AİÇÜ, καθηγητής Faruk Kaya, δήλωσε: «Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα που προέκυψαν από τις μελέτες, υπήρχαν ανθρώπινες δραστηριότητες στην περιοχή από τη Χαλκολιθική περίοδο μεταξύ των ετών 5500 και 3000 π.Χ. Είναι γνωστό ότι ο κατακλυσμός του Νώε έγινε πριν από 5.000 χρόνια. Όσον αφορά τη χρονολόγηση, αναφέρεται ότι υπήρχε ζωή και σε αυτή την περιοχή. Αυτό αποκαλύφθηκε στα εργαστηριακά αποτελέσματα. Δεν είναι δυνατόν να πούμε ότι το πλοίο είναι εδώ με τη χρονολόγηση. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ καιρό για να το αποκαλύψουμε». Πηγή: gazzetta.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΔολοφονία με το καλημέρα στη Λεμεσό  
Επόμενο άρθροΠοιος είναι ο «ερημίτης» καταναλωτής που μας άφησε κληρονομιά η πανδημία;