Προχωρούν τα σχέδια του νέου πάρκου «Σαλίνα» που θα δημιουργηθεί στο χώρο των πρώην κατοικιών Επάρχου και Αστυνομικού Διευθυντή, στη Λάρνακα, με την κατασκευή μεταξύ άλλων λίμνης, γέφυρας, αναψυκτηρίου και χώρου άθλησης παιδιών.

Ο σχεδιασμός του πάρκου, που έχει ονομαστεί “Δημοτικό Πάρκο Σαλίνα”, ανατέθηκε στην αρχιτέκτονα Έλενα Σοφιανού Ολυμπίου, η οποία κέρδισε τον σχετικό δημόσιο διαγωνισμό, με μια πρόταση πολύ εντυπωσιακή, αφού περιλαμβάνει λίμνη, αναψυκτήριο, πεζόδρομους, δενδροστοιχίες και παιδότοπο.

 

Κανονικά προχωρούν τα σχέδια για κατασκευή του πάρκου Σαλίνα στη Λάρνακα

Η κεντρική ιδέα προκύπτει από τον αστικό ιστό μέσα από τη σύνδεση τμημάτων της πόλης όπως ο Δημοτικός Κήπος με την οικιστική περιοχή προς τα δυτικά και το πάρκο με ποδηλατόδρομους της Αλυκής, τη δημιουργία πολλαπλών προσβάσεων προς το πάρκο, το διαχωρισμό διακίνησης πεζών και οχημάτων προς το πάρκο και την ενθάρρυνση διακίνησης πεζών από τη γειτονιά.

Το έργο εντάσσεται στο νέο κύκλο ωρίμανσης προτάσεων για άντληση κονδυλίων από τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 και υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει ένα περίπου εκατομμύριο ευρώ. Στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι η ανάπλαση να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε ο χώρος να μετατραπεί σε πνεύμονα πρασίνου και σημείο ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπαυσης και κοινωνικής συναναστροφής.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροO Γ. Θεοχαρίδης νέος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου
Επόμενο άρθροΈκκληση για γενναίες αποφάσεις από τον Γενικό Εισαγγελέα