Τον Μάιο του 2023 όλα θα… περιστρέφονται γύρω από τον πρώτο twisting tower της Κύπρου

 

Ο περιστρεφόμενος πύργος είναι το νέο θαύμα της μηχανικής του 21ου αιώνα, που λάνσαρε ο διάσημος αρχιτέκτονας Santiago Calatrava το 2005 με την ολοκλήρωση του Twisting Torso στο Μάλμε της Σουηδίας. Ένα εντυπωσιακό -όσο και εξαιρετικά λειτουργικό- αρχιτεκτονικό trend που δίνει την αίσθηση ότι το κτήριο “μεγαλώνει” καθώς περιστρέφεται και “υψώνεται” προς τον ουρανό. Από τότε 34 συνολικά περιστρεφόμενοι πύργοι με ύψος από 84 έως 632 μέτρα έχουν κτιστεί  ή αναμένεται να ολοκληρωθούν διάσπαρτοι σε 25 χώρες και στις πέντε ηπείρους.

Μέσα σ’ αυτή την αξιοζήλευτη και αποκλειστική λίστα φιγουράρει και η Κύπρος με τους δικούς της εντυπωσιακούς twisting towers στην Μαρίνα της Αγίας Νάπας, οι οποίοι θα έχουν ύψος πάνω από 100 μέτρα και θα είναι ευδιάκριτοι από τη στεριά και τη θάλασσα. Πιο συγκεκριμένα, ο Ανατολικός Πύργος (East Tower) βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο της μαρίνας, προσφέροντας ένα ζωντανό και πολυσύχναστο περιβάλλον για τους ενοίκους και τους επισκέπτες, ενώ ο Δυτικός Πύργος (West Tower), ο οποίος αναμένεται να ανεγερθεί σε μετέπειτα στάδιο, βρίσκεται σε μια πιο ήσυχη περιοχή της ανάπτυξης.

Ένα επικών διαστάσεων έργο που μόλις ολοκληρωθεί θα αποτελέσει σημείο αναφοράς όχι μόνο στο νησί αλλά και σε όλη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το οποίο έλαβε διπλή διάκριση στα διεθνούς φήμης European Property Awards 2021-2022 με δύο επιτυχείς συμμετοχές στις κατηγορίες Μικτής Ανάπτυξης (Mixed-Use Development) και Ψηλών Οικιστικών Κτιρίων (Residential High-Rise Development). Τον σχεδιασμό της συνολικής ανάπτυξης του έργου ανέλαβε η πολυβραβευμένη εταιρεία SmithGroup (με παρουσία στο χώρο της αρχιτεκτονικής και μηχανολογίας από το 1918), ενώ την ευθύνη για τον σχεδιασμό των πύργων είχαν τα διακεκριμένα κυπριακά γραφεία αρχιτεκτόνων J&A Philippou και πολιτικών μηχανικών A. J. Pericleous.

Ο πρώτος (Ανατολικός) πύργος αναμένεται να είναι έτοιμος τον Μάιο του 2023. Ο ύψους πάνω από 110 μέτρα πύργος -το υψηλότερο κτήριο της περιοχής- έφτασε στην κορυφή του με όλες τις εργασίες κατασκευής του σκελετού να έχουν ολοκληρωθεί τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου ενώ οι εργασίες συνεχίζονται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό μέρος του πύργου.

Χωροθετημένος σε μια εμβληματική ανάπτυξη τέτοιου βεληνεκούς, όπως είναι η Μαρίνα Αγίας Νάπας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Ανατολικός Πύργος έχει από την πρώτη στιγμή προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές και αγοραστές με το 90% των διαμερισμάτων να έχει ήδη πουληθεί. Το έργο στην ολότητά του, θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της περιοχής, μετατρέποντας την Αγία Νάπα σε κόσμημα της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Ανατολικός Πύργος περιλαμβάνει 95 ευρύχωρα και πολυτελή διαμερίσματα ενός έως τεσσάρων υπνοδωματίων και ρετιρέ οροφοδιαμερίσματα στους δύο τελευταίους ορόφους τα οποία διαθέτουν πανοραμική θέα 360 μοιρών. Είναι ειδικά διαμορφωμένα ώστε να διασφαλίζουν ότι όλοι οι χώροι διαβίωσης, συμπεριλαμβανομένων και των υπνοδωματίων, είναι προσανατολισμένοι προς τη θάλασσα και  τις παρακείμενες παραλίες. Με μοντέρνο και έξυπνο open plan σχεδιασμό, μεγιστοποιείται η διάχυση φυσικού φωτός καθώς και η μαγευτική θέα. Ενδεικτικά, το σαλόνι έχει γυάλινες μπαλκονόπορτες που είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανοίγουν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ενώνεται ο χώρος του σαλονιού και της καλυμμένης βεράντας. Λαμβάνοντας υπόψη τα υψηλότερα πρότυπα του σύγχρονου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, την άνεση, την ανθεκτικότητα και τη λειτουργικότητα, τα διαμερίσματα είναι σχεδιασμένα με υψηλής ποιότητας τεχνικές προδιαγραφές.

Οι ένοικοι, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια ευρεία γκάμα από αποκλειστικές υπηρεσίες στις εγκαταστάσεις του πύργου. Πιο συγκεκριμένα, ο 3ος όροφος θα διαθέτει πισίνα υπερχείλισης, cabanas και εξωτερικό μπαρ, με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και της μαρίνας. Επιπρόσθετα, θα έχουν στη διάθεσή τους ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και SPA 400τ.μ. Όντας στην καρδιά της εμπορικής ζώνης, οι κάτοικοι θα επωφελούνται επίσης από το ζωντανό περιβάλλον, τα επιλεγμένα καταστήματα και εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας, όπως  είναι το L’Atelier Robuchon, το Le Deli Robuchon και το Le Sundeck Robuchon καθώς και το Riva Beachouse, τα οποία θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ανέσεις στους διαμένοντες και επισκέπτες της μαρίνας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες κατοικίες στη Μαρίνα Αγίας Νάπας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://marinaayianapa.com/  ή επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων καλώντας στο (+357) 23 300 550 ή στο email [email protected]

ΜΑΡΙΝΑ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ – Χωροθετημένη ανάμεσα στις παραλίες Αγίας Θέκλας και Μακρόνησου, η Μαρίνα Αγίας Νάπας περιλαμβάνει την κατασκευή 220 ευρύχωρων, πολυτελών διαμερισμάτων σε δύο εντυπωσιακούς πύργους, 35 πολυτελών επαύλεων, μαρίνας με δυναμικότητα ελλιμενισμού και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε 600 σκάφη, ναυπηγείου, καθώς και μιας σειράς από επιλεγμένα καταστήματα και εστιατόρια που θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ανέσεις στους διαμένοντες και επισκέπτες της Μαρίνας.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΤο 25% των ενηλίκων πάσχει από αρτηριακή υπέρταση – Εκστρατεία Διαφώτισης  
Επόμενο άρθροKαι όμως ο χώρος της κρατικής έκθεσης είναι ο ιδανικός για Τεχνολογικό Πάρκο