Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου σε ανακοίνωση ενημερώνει το κοινό ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση περιστατικών κλοπών εξοπλισμού και άλλων περιουσιακών στοιχείων από το Δίκτυο Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της ΑΗΚ. Συγκεκριμένα οι κλοπές αφορούν κυρίως μετασχηματιστές που βρίσκονται τοποθετημένοι σε ξύλινους πασσάλους, αγωγούς εναέριων γραμμών Μέσης και Χαμηλής τάσης του Δικτύου της ΑΗΚ, εξοπλισμού Δικτύου εντός των κτιρίων Υποσταθμών Διανομής καθώς επίσης και διακόπτες, πασσάλους, πόρτες/εισόδους Υποσταθμών Διανομής κλπ.

Η ΑΗΚ επισημαίνει ότι η αφαίρεση εξοπλισμού από ενεργοποιημένο Δίκτυο της ΑΗΚ, εκτός του ότι αποτελεί ποινικό αδίκημα, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, τόσο γι’ αυτούς που αφαιρούν τον εξοπλισμό από το Δίκτυο, όσο και για το ευρύτερο κοινό. Επιπρόσθετα, αυτές οι επεμβάσεις στο Δίκτυο της ΑΗΚ ενδέχεται να προκαλέσουν και ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές των καταναλωτών.

Ο Οργανισμός σε συνεργασία με την Αστυνομία έχει αποφασίσει τη λήψη τεχνικών και άλλων μέτρων για την αποτροπή των κλοπών και προστασία του Δικτύου.

Το κοινό παρακαλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και σε καμία περίπτωση να μην εισέρχεται στο εσωτερικό Υποσταθμού Διανομής από τον οποίο αφαιρέθηκε η πόρτα. Επίσης να μην πλησιάζει κατεστραμμένο Δίκτυο ή εξοπλισμό της ΑΗΚ. Σε περίπτωση που το κοινό παρατηρήσει αφαιρεμένη πόρτα από Υποσταθμό Διανομής της ΑΗΚ, ύποπτες κινήσεις ατόμων ή οχημάτων πλησίον του Δικτύου της ΑΗΚ, που δεν φέρουν σημάνσεις και λογότυπα του Οργανισμού, παρακαλείται όπως επικοινωνεί άμεσα με την ΑΗΚ στα τηλέφωνα 80006002 ή 1800 για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΈρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Επόμενο άρθροΕυρωεκλογές: Μέχρι 2 Απριλίου οι δηλώσεις για τα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού