Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, πραγματοποίησε στις 10 Δεκεμβρίου στη Λεμεσό, τη τελευταία Μηνιαία Συνάντηση Μελών του για το 2021, κατά την οποία ο κ. Νικόλας Αργυρού, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας-Μέλος του Επιμελητηρίου, Bunkernet Ltd, παρουσίασε τις εξελίξεις στα ναυτιλιακά καύσιμα και τις πιθανές οδούς που μπορεί να ακολουθήσει η Nαυτιλιακή Bιομηχανία προς την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων και την απανθρακοποίηση του ναυτιλιακού κλάδου.

Ανατρέχοντας πίσω στον κανονισμό του 2020, ο οποίος απαιτούσε τη μείωση στο ποσοστό του θείου (sulphur) στα καύσιμα, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από την ημέρα εφαρμογής του κανονισμού και την μέχρι τώρα εμπειρία που είχαν οι ναυτιλιακές εταιρείες στη χρήση καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι διαθέσιμες μορφές καυσίμων οι οποίες θα οδηγήσουν στο μέλλον τη Ναυτιλία προς την πλήρη απανθρακοποίηση, δίνοντας παράδειγμα ενός διαθέσιμου βιοκαυσίμου και παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) στη Μεσόγειο. Τέλος, παρουσιάστηκαν τα υποψήφια καύσιμα νέας γενιάς και οι λειτουργικές προκλήσεις που πιθανόν να αντιμετωπίσει στο μέλλον η Nαυτιλιακή Bιομηχανία, όσον αφορά τη διαθεσιμότητα και το κόστος τους.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροH Εθνική Αρχή Στοιχημάτων εντατικοποιεί τις προσπάθειές για καταπολέμηση της διαφθοράς
Επόμενο άρθροΣε λειτουργία το νέο κατάστημα των Υπεραγορών Αλφαμέγα στην Τριμίκλινη