Ερευνα δείχνει ισχυρή στήριξη για το ευρώ, το SURE και τον μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας

 

Η δημόσια στήριξη για το ευρώ είναι ισχυρή και σταθερή, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πλειονότητα όσων απάντησαν (78 %) σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ πιστεύουν ότι το ευρώ είναι καλό για την ΕΕ. Επιπλέον, το 69 % εξ αυτών θεωρούν το ευρώ θετικό για τη χώρα τους.

Τα αποτελέσματα αυτά καταγράφουν τη δεύτερη υψηλότερη στήριξη για το ευρώ από την έναρξη των ετήσιων ερευνών το 2002. Στην εν λόγω έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, η οποία διεξήχθη από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου 2021 συμμετείχαν περίπου 17 600 άτομα από τα 19 κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ.

Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ισχυρή στήριξη για το ευρωπαϊκό μέσο προσωρινής στήριξης για τον μετριασμό των κινδύνων ανεργίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (SURE), με το 82 % όσων απάντησαν να συμφωνούν ως προς τη σημασία της παροχής δανείων για να βοηθηθούν τα κράτη μέλη να διατηρήσουν την απασχόληση. Ομοίως, η χρηματοδοτική στήριξη που παρέχεται από τον μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (ΜΑΑ) κρίθηκε θετική από το 77 % όσων απάντησαν.

Τέλος, το 65 % όσων απάντησαν τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των κερμάτων ενός και δύο λεπτών μέσω της υποχρεωτικής στρογγυλοποίησης του τελικού ποσού αγορών στα πλησιέστερα πέντε λεπτά. Η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου είναι διαθέσιμη εδώ.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΑθώα η καθηγήτρια στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση μαθητριών
Επόμενο άρθροΜήπως αυτή η «Τουλίπα» κάνει το Λονδίνο να μοιάζει ακόμα περισσότερο με το Ντουμπάι;