Η Meta Platforms άρχισε να κρυπτογραφεί πλήρως τα μηνύματα στο Facebook και το Instagram από προεπιλογή. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι αυτό είναι ένα μέτρο προστασίας της ιδιωτικής ζωής, ωστόσο κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να βοηθήσει να μείνουν κρυφές παράνομες δραστηριότητες από παιδεραστές και άλλους εγκληματίες.

 

Τις τελευταίες ημέρες, όπως παρατήρησαν πολλοί χρήστες της πλατφόρμας στην Κύπρο, το Facebook τους ζήτησε να βάλουν πλέον PIN για να χρησιμοποιούν την εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων, Μessenger.

Ο λόγος, όπως εξηγεί το Facebook για αυτήν την αλλαγή είναι πως για λόγους ασφάλειας, το ιστορικό συνομιλιών δεν θα εμφανίζεται πλέον αυτόματα στις νέες συσκευές.

Έτσι ο χρήστης όταν πάει σε μια νέα συσκευή, για να του εμφανιστούν οι συνομιλίες του θα πρέπει να εισάγει το PIN του, προκειμένου να φορτωθούν.

Προφανώς είναι η επέκταση  του χαρακτηριστικού της κρυπτογράφησης και στην εφαρμογή αυτή, μια δυνατότητα που είναι ενεργοποιημένη στο What’s App εδώ και αρκετό καιρό.

Τί αναφέρει η σχετική σελίδα υποστήριξης του Facebook

Αν έχετε αποθηκεύσει τις συνομιλίες σας με την επιλογή ασφαλούς αποθήκευσης από το Messenger, μπορείτε να τις επαναφέρετε σε νέα συσκευή χρησιμοποιώντας PIN.

Πρόκειται για το PIN που δημιουργήσατε όταν ενεργοποιήσατε για πρώτη φορά την ασφαλή αποθήκευση.

Επαναφορά συνομιλιών με χρήση PIΝ

Από υπολογιστή, πηγαίνετε στο Messenger.com.

Εισαγάγετε το PIN και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Επαναφορά PIN

Αν θέλετε να επαναφέρετε το PIN σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή στην οποία είναι ενεργοποιημένη η ασφαλής αποθήκευση.

Ανοίξτε το Messenger σε μια συσκευή με ενεργοποιημένη την ασφαλή αποθήκευση και πατήστε τη φωτογραφία προφίλ σας στη γωνία.

Πατήστε Απόρρητο και ασφάλεια.

Πατήστε Συνομιλίες κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο.

Πατήστε Ασφαλής αποθήκευση.

Πατήστε Επαναφορά PIN. Πηγή: flash.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΥπ. Δικαιοσύνης: Nέα ψηφιακή εποχή στον τομέα της δικαιοσύνης με το e-justice
Επόμενο άρθροTechIsland HR Meetup: Πως η τεχνητή νοημοσύνη διαμορφώνει τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού