Ο Φεβρουάριος 2020 ήταν ο τελευταίος σχετικά φυσιολογικός μήνας για την ευρωπαϊκή αεροπορία, προτού η πανδημία COVID-19 οδηγήσει σε πανευρωπαϊκή «γείωση» της αεροπορίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Eurocontrol.

Σύμφωνα με το Eurocontrol, τον Φεβρουάριο του 2020 υπήρχαν πολλές συνδέσεις υψηλής συχνότητας στο ευρωπαϊκό δίκτυο: 157 ζεύγη αεροδρομίων μικρών και μεσαίων αποστάσεων είχαν 12 ή περισσότερες πτήσεις την ημέρα (σύνολο και των δύο κατευθύνσεων). Οι συνδέσεις ήταν σε μεγάλο βαθμό εσωτερικές, ή μεταξύ μεγάλων πρωτευουσών: Μαδρίτη-Ρώμη, Λονδίνο-Στοκχόλμη, για παράδειγμα. Οι πιο πολυσύχναστοι, με περισσότερες από 35 πτήσεις την ημέρα, ήταν Βερολίνο-Φρανκφούρτη και δρομολόγια μεταξύ των Καναρίων Νήσων.

Με την COVID-19, οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει. Οι αεροπορικές εταιρείες προσπάθησαν να αποκαταστήσουν ευρεία δίκτυα, ακόμη και αν μπορούσαν να γίνουν μόνο σε χαμηλές καθημερινές συχνότητες. Αυτό το χειμώνα, με ένα δεύτερο κύμα lockdown, ούτε καν η ελάχιστη συνδεσιμότητα θα μπορούσε να διατηρηθεί.

Τον Φεβρουάριο του 2021, μόνο 29 δρομολόγια έφτασαν το όριο των 12 ημερών. Οι συνδέσεις υψηλότερης συχνότητας ήταν σε εσωτερικές διαδρομές, όπως το Παρίσι-Τουλούζη, η Κωνσταντινούπολη-Αττάλεια ή μεταξύ των Καναρίων Νήσων. Πράγματι, αυτή η εστίαση στις εσωτερικές διαδρομές είναι εμφανής στον χάρτη του Φεβρουαρίου του 2021. Η Μαδρίτη-Γκραν Κανάρια είχε μια πιο συχνή εξυπηρέτηση φέτος από την τελευταία, έτσι εμφανίζεται μόνο στο χάρτη του Φεβρουαρίου του 2021.

Δύο διεθνείς διαδρομές ξεχωρίζουν τον Φεβρουάριο του 2021: το Κίεβο-Σαρμ Ελ Σέιχ, ο συνδυασμός ναυλωμένων πτήσεων και των προγραμματισμένων πτήσεων και ο βασικός σύνδεσμος Air France-KLM μεταξύ Παρισιού / Charles de Gaulle και Άμστερνταμ / Schiphol, ενισχύθηκε λίγο με φορτία από τη FedEx και άλλους. Πηγή stockwatch

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΜέχρι 29η Απριλίου οι αιτήσεις για παροχή κρατικής φοιτητικής μέριμνας
Επόμενο άρθροΦελλός: Μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων – ΒΙΝΤΕΟ