Το Γαλλο-Κυπριακό Σχολείο Λευκωσίας (EFCN) γιορτάζει φέτος 10 χρόνια επιτυχημένης εκπαιδευτικής προσφοράς. Από τη φετινή χρονιά, εγκαινίασε επίσης και ένα νέο παράρτημα στη Λεμεσό. Και τα δύο σχολεία, σε Λευκωσία και Λεμεσό, ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό το Σάββατο 26 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, για ημέρα γνωριμίας για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τις παιδαγωγικές προσεγγίσεις και τον τρόπο λειτουργία τους.

Το EFCN είναι ένα μη κερδοσκοπικό ιδιωτικό σχολείο που ιδρύθηκε το 2012 από τη Γαλλική και την Κυπριακή κυβέρνηση βάσει της διμερούς συμφωνίας της Γαλλίας και της Κύπρου του 1969. Σήμερα, προσφέρει υψηλό εκπαίδευσης για μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, με πρόσβαση για δωρεάν φοίτηση στα Γαλλικά Πανεπιστήμια, αλλά και δυνατότητα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Στόχος του Γαλλοκυπριακού σχολείου,  που φιλοξενεί φέτος πέραν των 400 μαθητών,  είναι να παρέχει εκπαίδευση βασισμένη σε αξίες όπως η ισότητα, ο ανθρωπισμός και η πολιτιστική πολυμορφία. Ενθαρρύνει την κριτική σκέψη, την κατανόηση, την ανεκτικότητα και τη συνύπαρξη.

Το Γαλλοκυπριακό σχολείο είναι μέρος του Διεθνούς δικτύου γαλλικών σχολείων AEFE (Agence pour l’enseignement francais a l’etranger) που είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό δίκτυο στον κόσμο με 535 Σχολεία σε 139 χώρες. Το EFCN ακολουθεί το γαλλικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών, το οποίο προσφέρει στους μαθητές μας τα θεμέλια για μια αληθινή ευρωπαϊκή κουλτούρα και ταυτότητα και επιτρέπει στους αποφοίτους μας να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Η κύρια γλώσσα διδασκαλίας είναι τα γαλλικά και οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ γαλλικών ή δίγλωσσων ακαδημαϊκών προγραμμάτων. Στο δίγλωσσο πρόγραμμα οι μαθητές διδάσκονται τόσο στα Γαλλικά όσο και στα Ελληνικά. Οι μαθητές μας προετοιμάζονται για το Γαλλικό   Baccalauréat που επιτρέπει δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Πανεπιστήμια της Γαλλίας καθώς και σε όλα τα  Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης διεθνώς. Επιπλέον, όλοι οι μαθητές μας διδάσκονται Αγγλικά και από την ηλικία των 12 ετών έχουν τη δυνατότητα να μάθουν είτε γερμανικά είτε ισπανικά. Ένας κύριος εκπαιδευτικός στόχος των σχολείων AEFE είναι όπως οι απόφοιτοι τους χειρίζονται  τουλάχιστον 4 γλώσσες .

Κατά το Open Day , θα γίνουν παρουσιάσεις από εκπαιδευτικούς, ξεναγήσεις στους χώρους και θα δοθούν πληροφορίες για τις εξωσχολικές δραστηριότητες που προσφέρει το σχολείο. Όλο το προσωπικό θα είναι εκεί, να εξηγήσει τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη του γαλλικού εκπαιδευτικού συστήματος στο EFCN και να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

OPEN DAY στο Γαλλο-Κυπριακό Σχολείο – 26 Νοεμβρίου 2022, 9:00-12:00

  • Κωνσταντίνου Καβάφη 20, Αγλαντζιά, Λευκωσία
  • Α’ Αστική, Βραγαδίνου & Πτολεμέων 20, Λεμεσός

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 22665318.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΛειτουργικό ταμειακό πλεόνασμα €10 εκ. ευρώ αναμένει για το 2023 ο ΟΚΥπΥ
Επόμενο άρθροΕ.Κ: Να μην αναγνωρίζονται ρωσικά διαβατήρια από κατεχόμενες περιοχές