Giovanna Engelbert, Creative Director: Δημιουργήσαμε κομμάτια για να μπορούν όλοι να παίζουν και να πειραματίζονται με το κρύσταλλο ως μέσο για την προσωπική τους έκφραση

 

Η Giovanna Engelbert παρουσιάζει την “Collection II”, ένα συνδυασμό νέων κομματιών που συνεχίζει να διερευνά την Αυστριακή κληρονομιά της Swarovski και να λειτουργεί συνάμα ως αναζήτηση των μοναδικών ιδιοτήτων του κρυστάλλου, της κοπής, του χρώματος και της γεωμετρίας.

Η Giovanna Engelbert σημειώνει ως Creative Director, “Στη συγκεκριμένη συλλογή ήθελα να εισχωρήσω βαθύτερα σε μία ερωτική σχέση με την αυστριακή χειροτεχνία, με ιδιαίτερη έμφαση στις επιρροές των Wiener Werkstätte και του Gustav Klimt, εισάγοντας παράλληλα κάτι μοντέρνο στους οργανικούς τρόπους αναπαράστασης τους σχήματος και της φόρμας στα πλαίσια της παράδοσής τους.”

Και ενώ το υπερεκφραστικό χρώμα παραμένει σήμα κατατεθέν, η Collection II ανυψώνει το ρόλο του διάφανου κρυστάλλου, παρατηρώντας το στην πλέον καθαρή του μορφή με ανενδοίαστα κομμάτια στην κλίμακα και την παρουσία τους.

Την Collection II μπορούμε να την προσεγγίσουμε συνολικά με τρεις στυλιστικές ιστορίες, οι οποίες ξυπνάνε αναμνήσεις: το μεγαλείο του διάφανου κρυστάλλου· την παιχνιδιάρικη διάθεση και υπνωτική αίσθηση του χρώματος· και το πνεύμα της μποέμικης κουλτούρας.

Τα θαύματα της Collection II θα αποκαλυφθούν στο Instagram στα πλαίσια του ψηφιακού προγράμματος που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Mikael Jansson.

Εικοσιπέντε πορτρέτα θα δώσουν πνοή ζωής στο αποφασιστικό πνεύμα του οράματος της Giovanna που δεν αποκλείει κανέναν.

Το έργο παρουσιάζει μία ξεχωριστή, διαχρονική και ουδέτερη ως προς το φύλο ομάδα-η πολυμορφία τους καθορίζει το χαρακτήρα της συλλογής.

Και ενώ το καθένα ως μονάδα προβάλλει την ατομική του στυλιστική αίσθηση, συνδέονται μεταξύ τους από την αίσθηση σιγουριάς που βιώνουν ως στολίδια – κρύσταλλο που φοριέται με αυτοπεποίθηση.

Για πληροφορίες: Swarovski Boutiques – Τηλ: 22897361

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΤην Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση IBM Security: Put zero trust into action
Επόμενο άρθροΗ Κυκλική Οικονομία και ο επανακαθορισμός του τρόπου παραγωγής