Η Αυστραλία ακύρωσε ξανά τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Άλεξ Χοκ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι ακύρωσε τη βίζα του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο για λόγους «υγείας και τάξης», βάσει «δημοσίου συμφέροντος».

Ακόμη, ο Άλεξ Χοκ επισημαίνει ότι εξέτασε προσεκτικά τις πληροφορίες που έλαβε από το υπουργείο Εσωτερικών, την υπηρεσία των συνόρων και τον Τζόκοβιτς.

«Σήμερα άσκησα την εξουσία μου υπό τον νόμο για τη μετανάστευση να ακυρώσω τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και τάξης, στη βάση αυτού που ήταν προς το δημόσιο συμφέρον. Η απόφαση αυτή ακολουθεί τις εντολές του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου και αναιρεί την προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους νομιμότητας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών.

«Λαμβάνοντας αυτή την απόφαση, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχε το υπουργείο Εσωτερικών, η υπηρεσία των συνόρων και ο κ. Τζόκοβιτς», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Η κυβέρνηση Μόρισον είναι αποφασιστικά αφοσιωμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού», συμπληρώνει.

Η απόφαση για ακύρωση σημαίνει ότι ο Τζόκοβιτς δεν θα μπορεί να πάρει βίζα για την Αυστραλία για τρία χρόνια, εκτός αν πρόκειται για «συγκεκριμένες» περιπτώσεις. Αυτές περιλαμβάνουν περιστάσεις που «επηρεάζουν τα συμφέροντα της Αυστραλίας» ή «συμπονετικές ή πειστικές» συνθήκες που επηρεάζουν τα συμφέροντα «πολίτη της χώρας, μόνιμου κατοίκου της Αυστραλίας ή πολίτη της Νέας Ζηλανδίας που πληροί τις προϋποθέσεις», αναφέρει σημείωση στην ανακοίνωση του Χοκ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς φαίνονται έτοιμοι να προσφύγουν ξανά στη δικαιοσύνη, για τη δεύτερη ακύρωση της βίζας. Αυτό που ελπίζουν είναι η υπόθεση να εξεταστεί μέσα στο σαββατοκύριακο, προκειμένου να μπορέσει ο Σέρβος να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν.

Στο μεταξύ, απομένει να φανεί πώς θα αντιδράσει η ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας στη νέα ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς. Οι διοργανωτές του Αυστραλιανού Όπεν συμπεριέλαβαν τον Σέρβο στην κλήρωση του τουρνουά και η νέα εξέλιξη δημιουργεί προβλήματα. Πηγή Lifo

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠρωτοποριακή επέμβαση 30 ωρών στο American Medical Center
Επόμενο άρθροΕποικοδομητική συνάντηση ΣΕΛΚ με την Πρόεδρο της Βουλής