H διαχειρίστρια εταιρεία του Επιβατικού Τερματικού στο Λιμάνι Λεμεσού, DP World Limassol, υποδέχθηκε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, το κρουαζιερόπλοιο Odyssey of the Seas. Το Odyssey of the Seas, της εταιρείας Royal Caribbean International, αφίχθηκε στο Τερματικό για ημερήσια στάση.

Με αφορμή την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου στην Κύπρο, ο Εμπορικός Διευθυντής της DP World Limassol κ. Λάζαρος Χαραλάμπους και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hull Blyth Araouzos, αντάλλαξαν πλακέτες με τον υποπλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου.

Το Odyssey of the Seas απέπλευσε από την Ιταλία στις 7 Οκτωβρίου 2022 και αφίχθηκε στη Λεμεσό μεταφέροντας 3.000 περίπου επιβάτες. Με 16 καταστρώματα και δυνατότητα φιλοξενίας 5.500 επιβατών, το κρουαζιερόπλοιο κλάσης Quantum Ultra είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλοία που έχουν καταπλεύσει ποτέ στο λιμάνι Λεμεσού. Το Odyssey of the Seas, ένα από τα νέα αποκτήματα της Royal Caribbean, έχει μήκος 347 μέτρα, πλάτος 49 μέτρα και μικτό βάρος 167,700 τόνους.

Σε δηλώσεις του μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών, o Εμπορικός Διευθυντής της DP World Limassol, κ. Λάζαρος Χαραλάμπους, ανέφερε: «Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για την επιτυχημένη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την κορυφαία εταιρεία κρουαζιέρων Royal Caribbean και τον ναυτιλιακό πράκτορα Hull Blyth Araouzos στην Κύπρο. Το γεγονός ότι το λιμάνι της Λεμεσού προσεγγίζουν μερικά από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο, αποτελεί απτή απόδειξη των προσπαθειών που καταβάλλονται από την DP World Limassol και την κυβέρνηση για βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του, με στόχο να καταστεί κύριο λιμάνι βάσης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Η DP World Limassol αναμένει φέτος περισσότερα από 150 κρουαζιερόπλοια, τα οποία θα χρησιμοποιούν το λιμάνι Λεμεσού και το Επιβατικό Τερματικό του ως λιμάνι βάσης (homeport), στάσης, ή ενδιάμεσων προορισμών. Το 2022 ήταν η καλύτερη χρονιά για το λιμάνι μετά το 2017, με τις αφίξεις να σημειώνουν σημαντική αύξηση σε σχέση με τα τελευταία δύο χρόνια.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΙδΕΚ: Έναρξη λειτουργίας του Κεντρικού Γραφείου Μεταφοράς Γνώση
Επόμενο άρθροReal Estate: Πληθωρισμός και επόμενη ημέρα