Στόχος η ανάπτυξη τεχνολογικών εργαλείων τα οποία θα αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να αυξήσουν την διαφάνεια και να απλοποιήσουν διαδικασίες στον τομέα των Ακινήτων

 

Έχουν πρόσφατα ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και έχει υλοποιηθεί η επένδυση της HD 360 Ltd στη κυπριακή εταιρεία WiRE FS. H HD 360 Ltd, η οποία ανήκει στη ραγδαία αναπτυσσόμενη ασφαλιστική εταιρεία, Hellas Direct, έχει πρόσφατα επενδύσει στη WiRE FS. H WiRE επικεντρώνεται στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για βελτιστοποίηση των διαδικασιών οι οποίες σχετίζονται με τη διαχείριση ακινήτων και την αύξηση της διαφάνειας στον τομέα. Η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης τεχνολογικών εργαλείων τα οποία θα φέρουν νέα δεδομένα σε πολλές πτυχές του τομέα των ακινήτων και της ανάπτυξης γης στην Κύπρο, συνδυάζοντας την ανάλυση των δεδομένων και την Τεχνητή Νοημοσύνη, με την εμπειρογνωμοσύνη και εξειδίκευση των στελεχών της.

«Η συμμετοχή της HD 360 Ltd στην WiRE, αποτελεί για εμάς διπλή επιτυχία. Πρώτον, γιατί ασπάστηκαν το όραμα μας να φέρουμε νέα δεδομένα στην κυπριακή κτηματαγορά. Δεύτερον, επειδή η εμπιστοσύνη που μας έδειξε ένας Όμιλος, ο οποίος αξιοποίησε πλήρως την τεχνολογία για να εξελίξει ένα παραδοσιακό τομέα, όπως ο ασφαλιστικός, αποτελεί για εμάς ισχυρό κίνητρο ώστε να υλοποιήσουμε τους φιλόδοξους σχεδιασμούς μας», σχολιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της WiRE, Παύλος Λοΐζου.

«Έχοντας την τεχνολογία στο DNA μας, δεν θα μπορούσαμε παρά να στηρίξουμε μία τέτοια προσπάθεια, η οποία στόχο έχει να απλοποιήσει τις διαδικασίες σε ένα καθοριστικό τομέα για την κυπριακή οικονομία, αυτόν των Ακινήτων», σχολιάζει ο Μιχάλης Αντωνίου, Product Manager της Hellas Direct. «Έχει αποδειχθεί στην πράξη πως η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο τόσο την επιχειρηματικότητα όσο και την κοινωνία συνολικά. Ειδικά στην Κύπρο, όπου η χρήση της τεχνολογίας είναι συγκριτικά περιορισμένη ακόμα, τέτοιες πρωτοβουλίες από τον ιδιωτικό τομέα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία για την ευρύτερη επιχειρηματική μετεξέλιξη της χώρας», προσθέτει ο Μ. Αντωνίου.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροCIFA: Στο επίκεντρο το μητρώο τελικών δικαιούχων
Επόμενο άρθροStress Test μεταρρυθμίσεων και επιχειρηματικών μοντέλων