Με διαχρονική δέσμευση για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα, ο Όμιλος ΚΕΑΝ υποστηρίζει την πρωτοβουλία Gardens of the Future, για την αναβίωση και μεταμόρφωση ενός ξεχασμένου κήπου στο κέντρο της πρωτεύουσας σε ένα «Κήπο του Μέλλοντος» με zero-waste φιλοσοφία.

Η σύγχρονη σχεδιαστική προσέγγισή του συγκεκριμένου έργου συμπεριλαμβάνει πρωτοποριακές κατασκευές που αξιοποιούν ψηφιακές τεχνολογίες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και επαναχρησιμοποιούμενα κατασκευαστικά υλικά. Με την ολοκλήρωση του έργου, όπως έχει δηλώσει και η ομάδα, ελπίζει ότι θα προσφέρει στους κατοίκους της Λευκωσίας ένα καταπράσινο παράδεισο αναψυχής και κοινωνικοποίησης, προσβάσιμο σε όλους.

Ως υποστηρικτής από το ξεκίνημά του έργου μέχρι και σήμερα, η ΚΕΑΝ προσφέρει χυμούς, λεμονάδες και Signature premium καφέδες για όλους τους εθελοντές, αλλά και ανακυκλώσιμα αντικείμενα και εργαλεία τα οποία διευκολύνουν τις εργασίες τους.

Η ΚΕΑΝ, ως ένα δραστήριο μέλος της κοινωνίας, έχει αναπτύξει πέντε βασικούς πυλώνες στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, δύο εκ των οποίων δίνουν βαρύτητα στη μείωση της σπατάλης φυσικών πόρων και στη διεκπεραίωση διαφόρων περιβαλλοντικών ενεργειών που έχουν ως απώτερο σκοπό την ελαχιστοποίηση του βιομηχανικού της αποτυπώματος. Πέρα από τις δεντροφυτεύσεις που πραγματοποιούνται από την ομάδα της ΚΕΑΝ σε χωριά της Κύπρου, ο Όμιλος ευελπιστεί πως με τη βοήθεια της ομάδας Gardens of the Future θα δημιουργήσει σιγά-σιγά πράσινους χώρους στα κέντρα διαφόρων πόλεων, συνεισφέροντας έτσι ακόμη περισσότερο στις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Μάλιστα, με την ολοκλήρωση του έργου, η ΚΕΑΝ σκοπεύει να μεταμορφώσει και τους δικούς της κήπους στο εργοστάσιό της στη Λεμεσό, με τις ίδιες φιλικές προς το περιβάλλον και καινοτόμες προδιαγραφές.

Η κυρία Μαρία Οδυσσέως, Deputy Marketing Manager της ΚΕΑΝ δήλωσε: «Με την κλιματική αλλαγή να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων, κυβερνήσεις, εταιρείες, οργανώσεις αλλά και πολίτες, στηρίζουν την ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπισή της. Η ΚΕΑΝ διαχρονικά αναπτύσσει εξειδικευμένα προγράμματα και υποστηρίζει πρωτοποριακές πρωτοβουλίες ανεξάρτητων οργανώσεων, όπως το Gardens of the Future, που έχουν ως στόχο μεταξύ άλλων, την ανακύκλωση, την ενίσχυση της αειφόρου ανάπτυξης, την προστασία της βιοποικιλότητας του οικοσυστήματος, τη μείωση καυσαερίων και απορριμμάτων, αλλά και τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας, με αποτέλεσμα στην ελάττωση της περαιτέρω κλιματικής αλλαγής.»

Αξίζει να σημειωθεί, πως το Gardens of the Future απέσπασε το 2ο βραβείο στα Global Climathon Awards το 2019 καθώς έχει αναγνωριστεί ως μια από τις 1,000 καλύτερες πρωτοβουλίες διεθνώς για την κλιματική αλλαγή. Επιπρόσθετα, είναι η εθνική νικητήρια πρόταση της εκστρατείας της Παγκόσμιας Τράπεζας, συγκεντρώνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων Παγκύπρια.

ΟΜΙΛΟΣ ΚΕΑΝ: Η KEAN Soft Drinks Ltd ιδρύθηκε το 1949 από τον χημικό Τάκη Χριστοδούλου, με σκοπό την παραγωγή χυμών από κυπριακά εσπεριδοειδή και ήταν η πρώτη εταιρεία, το 1981, που παρήγαγε χυμούς σε συσκευασίες TetraPak στην Κύπρο. Σήμερα, με τεράστιο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει κορυφαίας ποιότητας προϊόντα, η KEAN δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Άπω Ανατολή, την Αφρική και τις ΗΠΑ. Επιπρόσθετα, τα τελευταία χρόνια η ΚΕΑΝ προχώρησε στην ενσωμάτωση νέων προϊόντων στον Όμιλο της μέσω της KEAN Trading Division και μέσω των θυγατρικών εταιρειών της KEAN Food Link Ltd και της KFL Logistics Ltd. Μέσω αυτών παρέχονται στο λιανικό εμπόριο και στον τομέα HORECA της κυπριακής αγοράς κατηγορίες προϊόντων ξηράς αποθήκευσης, συντήρησης και κατάψυξης. Προσφέρονται σειρές προϊόντων από μάρκες όπως HEINZ, KRAFT, AMOY, HP, Vitalia, παγωτά και γιαούρτια ΚΡΙ ΚΡΙ, αλλαντικά KRISTI, χυμοί PRIMA, προϊόντα ψαριού VICI και μια τεράστια γκάμα άλλων προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.kean.com.cy

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροFamilia Torres – H πιο αξιοθαύμαστη μάρκα κρασιού στον κόσμο
Επόμενο άρθροΝέα στρατηγική από Κομισιόν για ισχυρότερη και ανθεκτικότερη Ζώνη Σένγκεν